Інспекція ходу дорожних робіт на автотрасі Р-51 «Мерефа-Лозова-Павлоград»

16 вересня на дорогах Харківського промислового поясу, на яких ведуться активні ремонтні роботи, з перевіркою побували керівники області. Зокрема, проінспектували і хід робіт на нашому об’єкті — автотрасі Р-51 «Мерефа-Лозова-Павлоград», де бригади компанії завершують середній поточний ремонт. Для «Автомагістралі-Південь» Харківщина стала одним із ключових регіонів. Як ви пам’ятаєте, минулого року у стислий термін ми відремонтували понад 100 км автошляху Р-46 «Харків-Охтирка». Цьогоріч ми з випередженням графіку завершуємо 112 км траси Р-51, про яку неодноразово писали.

Голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична залишилась задоволена співробітництвом регіональної влади з компанією «Автомагістраль-Південь». Губернаторка високо оцінила хід робіт на трасі, проте попередила, що буде тримати завершальні етапи ремонту на особистому контроль, оскільки ця дорога надважлива для регіону. Звіт щодо капремонту Р-51 Світличній надав генеральний директор компанії «Автомагістраль-Південь» Микола Тимофеєв.

«Дорогу ми завершуємо із випередженням термінів — найближчим часом закінчуємо влаштування верхнього шару асфальтобетону на наших ділянках автотраси. Роботи на дорозі ведуться паралельно: на закритих у верхньому шарі кілометрах наноситься розмітка, облаштовується супутня дорожня інфраструктура. Тож невдовзі область отримає повністю оновлену регіональну дорогу. Харківщина залишається для нас стратегічним напрямом: тут зосереджені потужні промислові бази, працюють наші кращі бригади. А відремонтовані об’єкти регіону стають візитівкою «Автомагістралі-Південь», – зазначив Микола Тимофеєв.

«Дорога на Лозову відновлена. Комфортна, безпечна, якісна, з вбудованими ваговими комплексами. З капітальним ремонтом мостових споруд. Під час ремонту були враховані усі стандарти, які мають бути враховані. Ця дорога — приклад автошляхів, які вже вдалося відновити на Харківщині. Р-51 не була капітально ремонтована з моменту її спорудження», — додала Юлія Світлична.

Ми запитали пані Світлану, які у неї відчуття від тест-драйву оновленого автошляху: «Відчуття радості, я хочу такими дорогами пересуватися по всій Харківщині!», – відповіла вона.
Позитивний відгук щодо якості та темпів наших робіт ми отримали і від начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Євгена Зражевця.

«Ми виконали 112 км оновленого покриття завдяки нашому провідному підряднику «Автомагістраль-Південь». Ми задоволені темпами робіт. Від початку ремонту пройшло чотири місяці. За цей термін ми фактично отримали дорогу довжиною 112 км, це найкращий результат за останній час», – зазначив голова САД.

Додамо, що наразі йдеться не про 100% закінчення ремонту на трасі Р-51. Хоча дорога відкрита для руху автомобілів. Зокрема, потрібно ще влаштувати верхній шар покриття на ділянках загальною довжиною 70 км. Завершення проєкту відбудеться після виділення відповідного фінансування.