До кінця вересня «Автомагістраль-Південь» повністю закінчить відновлення дорожнього покриття автомобільної дороги Н-08 «Запоріжжя-Маріуполь»

До кінця вересня «Автомагістраль-Південь» повністю закінчить відновлення дорожнього покриття автомобільної дороги Н-08 «Запоріжжя-Маріуполь». Ми працюємо зі значним випередженням графіку. Наразі на об’єкті вже завершені два важливих технологічних етапи – влаштування посиленої дорожньої основи та вирівнюючого шару покриття. Наразі «автомагістралівці» активними темпами влаштовують останні кілометри верхнього шару дорожнього покриття. На завершених ділянках наші спеціалісти виконують облаштування узбіч та вже приступили до встановлення дорожніх знаків і нанесення горизонтальної розмітки.
Нагадаємо, що наша компанія виконує роботи одночасно на трьох ділянках траси Н-08 поблизу населених пунктів Оріхів, Пологи та Розівка. Загальна протяжність ділянок становить майже 48 км.
На 10-кілометровій ділянці, що поблизу міста Оріхів, вже завершені всі роботи з ремонту проїзної частини – фрезерування старого покриття, посилення слабкої основи, влаштування вирівнюючого та верхнього шарів нового покриття, досипання та укріплення узбіч. На даний час на цій ділянці виконуються роботи з влаштування з’їздів, автобусних зупинок, нанесення дорожньої розмітки та встановлення дорожніх знаків.
Добігає завершення ремонт ділянки поблизу селища Розівка, довжиною 16,8 км. На якій повністю виконані роботи з посилення дорожньої основи шляхом стабілізації та регенерації за методом холодного ресайклінгу, влаштування вирівнюючого шару покриття. Наразі на ділянці влаштовують верхній шар дорожнього покриття – залишилось виконати укладання щебенево-мастикової асфальтобетонної суміші на 2 км шляху. Паралельно виконуються роботи з укріплення узбіч та облаштування з’їздів.
Найбільша ремонтна ділянка на а/д Н-08 довжиною 20,8 км, знаходиться поблизу міста Пологи. Тут також завершені роботи з влаштування посиленої дорожньої основи та вирівнюючого шару покриття. Залишилось ще влаштувати 5 км верхнього шару. Та завершити роботи з облаштування узбіч та з’їздів.
Станом на 18 вересня на об’єкті загалом відфрезеровано 47,6 км старого покриття (100% від плану), влаштовано 35 км посиленої основи (100% від плану), влаштовано 47,6 км вирівнюючого шару покриття з крупнозернистого асфальтобетону (100% від плану) і 40 км верхнього шару покриття з щебенево-мастикового асфальтобетону (84% від плану).
ДОВІДКОВО:
В середині липня відбулась нарада за участю Президента України та дорожніх підрядних організацій. Володимир Зеленський поставив завдання пришвидшити відновлення стратегічно важливої траси Н-08. За підсумками наради перед нами поставлене завдання додатково відновити майже 48 км. Термін виконання – до 10 жовтня 2019 року. На цей об’єкт “Автомагістраль-Південь” мобілізувала 450 працівників компанії та 250 одиниць техніки.