Розпочато будівництво двох нових ділянок об’їзної дороги міста Дніпра

«Автомагістраль-Південь» розпочала будівництво двох ділянок об’їзної дороги міста Дніпро загальною протяжністю 1,7 км. Нагадаємо, що цей відрізок об’їзної дороги Дніпра починається від траси Н-08 «Бориспіль-Кременчук-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь» поблизу села Братське та проходитиме в обхід міської забудови до Південного мосту.
Загальна протяжність відрізку об’їзду Дніпра складатиме 7,1 км.
Південний обхід міста має стратегічне значення. Через відсутність повноцінної окружної дороги транзитному транспорту доводиться переїжджати з правого на лівий берег міста через житлову забудову, що створює серйозні проблеми для дорожньо-вуличної мережі та місцевих мешканців. Крім того, великий трафік створює несприятливі екологічні умови і погіршує безпеку дорожнього руху. Нова дорога дозволить суттєво зменшити транспортне навантаження на вулиці міста.
Об’їзна дорога вже багато років знаходиться у стадії будівництва. Роботи тут періодично продовжувались окремими ділянками ще з 2013 року. За президентською програмою «Велике будівництва» ініційовано продовження будівництва південного обходу міста Дніпро.
У 2019 році «Автомагістраль-Південь» уже побудувал три ділянки загальною протяжністю 3,7 км, які з’єднали запорізьку трасу Н-08 з вулицею Аеропортівською. На всій довжині ділянки роботи завершили у нижньому шарі асфальтобетонного покриття.
Нещодавно наші бригади розпочали роботи на нових ділянках об’їзної дороги: на км 3+700 – км 4+200, яка починається від вул. Аеропортівскої в напрямку Південного мосту, тривають роботи зі влаштування земляного полотна та переносу комунікацій, а на ще одній ділянці, від межі міста до вул. Мільмана, протяжністю 1,2 км, яка проходить через глибоку балку та болотисту місцевість, паралельно виконуємо влаштування водоперепускних труб: металевої гофрованої труби діаметром 3 м, довжиною 81 м та залізобетонної труби отвором 1,5х2 м, довжиною 68 м, а також комплекс підготовчих і земляних робіт.
Наразі на об’єкті задіяно понад 20 одиниць техніки та 40 працівників.
У поточному році передбачено виконати значний обсяг земляних робіт, адже ділянки проходять місцевістю з пересіченим рельєфом та нестабільними ґрунтами, що вимагає влаштування насипу висотою до 15 м, виїмок глибиною до 6 м, а також виконання комплексу робіт з стабілізації слабкої ґрунтової основи.