Налагоджено ефективну систему обслуговування спецтехніки, яка дозволяє безперебійно працювати у цілодобовому режимі

2020 року компанія «Автомагістраль-Південь» довела, що стрімке зростання можливе навіть у період кризи. Наше головне кредо – якість, тому ми будуємо і ремонтуємо в Україні дороги взірцевого гатунку. Заради цієї мети продовжуємо самовдосконалюватись і розвивати технологічні можливості з найсучаснішим обладнанням. Проте найбільше наше досягнення – команда професіоналів, завдяки яким цього року встановлено стільки рекордів. Саме наші фахівці роблять усе, щоби дорожня техніка працювала як годинник та завжди була у відмінному стані. І за це – варті відзнаки нашого корпоративного конкурсу «Є рекорд!»
Сьогодні представляємо вам іще одного учасника конкурсу – головного механіка компанії Івана Коваліва.
Для багатьох працівників нашої компанії Іван Ковалів є прикладом для наслідування, як за майже 10 років бездоганної роботи піднятися кар’єрною драбиною від лінійного механіка до керівника одного з найбільшого підрозділу компанії.
«Я працював механіком у часи, коли компанія реалізовувала великий проєкт Дністровської ГАЕС. Потім були об’єкти у Львівській та Івано-Франківській областях, а згодом – в Одесі, де мене й призначили головним механіком. У компанії відповідаю за обслуговування всієї спецтехніки. Це понад 1300 одиниць: службові автомобілі, автобуси для розвезення працівників, бензовози, асфальтоукладачі, котки, дорожні фрези, бульдозери, навантажувачі, перевантажувачі, ресайклери, автогудронатори, автогрейдери, екскаватори, автосамоскиди, цементорозподілювачі та інша спеціалізована техніка. Обслуговують її 60 механіків на восьми ремонтних базах у всіх частинах країни», – каже Іван Ковалів.
Під його керівництвом працюють майже 2000 механізаторів, механіків слюсарів, водіїв та операторів спецтехніки. Це велика відповідальність, адже потрібно налагодити та контролювати процес роботи як під час будівельного сезону, так і зараз, коли починаємо готувати техніку до наступного сезону, зокрема проводимо комплексне технічне обслуговування і ремонтні роботи.
Найбільшим цьогорічним досягненням головний механік «Автомагістралі – Південь» вважає рекордне збільшення парку спецтехніки та забезпечення умов для її безперебійного та цілодобового обслуговування.
«Цього сезону ми поповнили парк дорожньо-будівельної техніки та механізмів на 300 одиниць. Це, зокрема, понад 60 самоскидів, 30 котків, десятки бульдозерів, автогрейдерів, навантажувачів і технічних автомобілів. Окремо варто відзначити чотири найсучасніші перевантажувачі асфальтобетонних сумішей VÖGELE PowerFeeder MT 3000, які забезпечують безперервність укладання асфальтобетону, завдяки чому на покритті не виникає зайвих поперечних стиків, дорога виходить більш якісна. Також ми створили систему обслуговування всього автопарку у позмінному режимі. Ми досягнули мінімально можливого показника поломок техніки. Показник простою – усього 5%. Відтак на всіх об’єктах будівництва роботи тривали безперебійно, а на цілодобових проєктах – безперервно. Завдяки злагодженій системі обслуговування деякі об’єкти було завершено навіть раніше запланованого терміну. Цього результату ми досягли завдяки правильно підібраній команді фахівців та сучасним технологічним можливостям для вкрай швидкого та якісного ремонту. Крім того, ми проводимо аналіз минулорічного досвіду та працюємо над покращенням результатів. Зокрема, прагнемо, щоби наші ремонті бази по всій країні мали найсучасніше обладнання. Це стосується як і простих інструментів, так і засобів малої або допоміжної механізації. Всі ці нюанси допомогли створити дієву систему, яка функціонує як годинник. Проте ми ніколи не зупиняємось на досягнутому, тому наші найбільші рекорди ще попереду», – розповів Іван Ковалів.
Усю техніку компанія купує напряму у виробників зі США, Великобританії, Німеччини та Туреччини. Співпрацюємо з 10 сервісними центрами.
«Оскільки ми купуємо найсучаснішу техніку, то налагодили з сервісними центрами компаній-виробників таку систему, за якої закордонні фахівці у зимовий період проводять навчання наших спеціалістів для підвищення їх кваліфікації. Що стосується комплектуючих, то ми купуємо або оригінальні запчастини у виробників, або шукаємо аналоги, які частіше за все є більш надійними та набагато дешевшими. У кожному регіоні України, де ми працюємо, маємо склади із запчастинами на будь-який випадок. Склад комплектуючих є навіть у Молдові, де ми відновлюємо автошлях М3 «Кишинів-Джурджулешти», – каже Іван Ковалів.
Під час координації процесів роботи дуже важливо здійснити грамотний пошук спеціалістів, які здатні продемонструвати відмінний результат на робочому місці. Ця ділянка роботи – також у фокусі уваги Івана Коваліва.
«Кожен спеціаліст має бути на своєму місці та максимально чітко виконувати поставлені задачі. Необхідно весь час бути на зв’язку з працівниками та координувати їхню роботу. Я вважаю це невід’ємною складовою успішного функціонування компанії. Крім того, з питанням кадрів нам дуже допомагає Барський коледж транспорту та будівництва. Ми всіляко стимулюємо молодих працівників, щоби вони залишалися працювати саме у нашій компанії», – зазначає Іван Ковалів.
Колеги, ми чекаємо на ваші повідомлення-заявки на участь у конкурсі рекордсменів! Розкажіть, яких досягнень цього року досягнули ви особисто, ваш підрозділ, бригада, трудовий колектив.
Перед Новим роком журі конкурсу з керівників компанії визначить найкращих. Рекордсмени-переможці та призери конкурсу отримають цінні подарунки!
А можливо – і кар’єрне підвищення!
Надсилайте ваші повідомлення на електрону адресу конкурсу
👇👇👇
record@automagistral.com.ua, або пишіть на нашій сторінці у Фейсбук. Обов’язково залишайте ваші контакти для того, щоб з вами могли зв’язатись журналісти прес-служби та з’ясувати деталі.
Разом – до нових перемог! ‼