На об’єкті задіяно 120 працівників та 60 одиниць спецтехніки

Ремонтні роботи на автошляху Н-21 «Старобільськ-Луганськ-Хрустальний-Макіївка-Донецьк» вийшли на новий етап – розпочато влаштовування верхнього шару.
Н-21 – автошлях ІІІ категорії, що проходить територією Луганської та Донецької областей. До початку ремонту дорожнє покриття було настільки зношене, що пересуватися трасою було вкрай небезпечно. Насамперед, це пов’язано з тим, що дорога зазнала значних руйнувань під час активних бойових дій, коли по ній пересувалася важка військова техніка. Крім того, на Н-21 дуже інтенсивний рух великовантажного транспорту.
Ремонтна ділянка автодороги Н-21, що поєднує місто Старобільськ із містом Щастя, розташована між селом Штормове та селищем Новоайдар.
«Автомагістраль – Південь» розпочала середній поточний ремонт на ділянці км 20+000 – км 39+960 загальною протяжністю майже 20 км в кінці серпня в межах програми «Велике будівництво», ініційованої президентом України Володимиром Зеленським.
Наші бригади відфрезерували старе асфальтобетонне покриття та влаштували по всій протяжності ділянки вирівнюючий шар посиленої дорожньої основи із щебенево-піщаної суміші, укріпленої цементом та нижній шар крупнозернистого асфальтобетонного покриття.
Нещодавно, від селища Новоайдар у бік Старобільська наші бригади розпочали влаштування верхнього шару покриття товщиною 5 см із щебенево-мастикової асфальтобетонної суміші. Наразі у верхньому шарі вже виконано понад 2 км автошляху.
Паралельно проводяться роботи з облаштування узбіч та примикань.
Найближчим часом наші бригади розпочнуть й інші супутні роботи: влаштування прикрайкових лотків для водовідведення, влаштування тротуарів та автобусних зупинок. На завершальному етапі виконаємо встановлення нових дорожніх знаків, бар’єрного огородження та нанесення розмітки.
На об’єкті задіяно 120 працівників та 60 одиниць спецтехніки.
Завершити всі роботи у повному обсязі та здати об’єкт в експлуатацію плануємо до кінця поточного року.
Незабаром жителі Луганщини отримають ще одну якісно відновлену дорогу європейського рівня, яка забезпечить комфортний та безпечний транспортний зв’язок між містами регіону.
Нагадаємо, це вже другий проєкт компанії в Луганській області. До цього ми виконали середній поточний ремонт 40 кілометрів траси Т-13-06 “Сєвєродонецьк – Новоайдар”. Ця дорога поєднує тимчасовий центр Луганщини з Новоохтиркою та Новоайдаром. Під час активних військових дій цим напрямком до лінії розмежування прямувала важка військова техніка. Тож траса є стратегічною для регіону.