«Автомагістраль-Південь» почала влаштовувати водопропускні труби в Охтирці

«Автомагістраль-Південь» влаштовує водопропускні труби на окружній міста Охтирка, по ним будівельники пустять річку Гусинку, що дозволить уникнути будівництва залізобетонного мосту. Про це повідомив Дмитро Шульга, інженер ВТК компанії «Автомагістраль-Південь».

Мета проекту – уникнути паводків, які регулярно дошкуляють жителям Сумщини, та збільшити пропускну здатність річища Гусинки. Роботи проходять на об’їзній дорозі навколо міста Охтирка. Заздалегідь були проведені підготовчі роботи для влаштування основи під труби та завезено будівельний матеріал.

Гідроспоруди наразі влаштовують на двох ділянках дороги Харків-Охтирка: на км 110+929 покладуть триочкову трубу, а на км 108+850 – одноочкову.

Металеві (оцинковані) гофровані конструкції є альтернативою залізобетонним конструкціям і вимагають менших витрат на будівництво та експлуатацію. Монтаж водопропускних труб завершать до кінця наступного тижня.

«Труби приходять метровими ланками, їх збирають, обтягують. Потім робиться котлован, у який опускається вже зібрана конструкція. Саме встановлення труб займає небагато часу, на відміну від підготовки», – зазначив Дмитро Шульга.

Вартість проектів становить близько 13,5 млн грн.: 8 млн грн. коштує проект на ділянці км 110+929 і 5,5 млн грн. – проект на ділянці км 108+850.

Ремонтні роботи на цих ділянках планують завершити до кінця листопада 2018-го.