Назустріч сезону 2022: компанія накопичує рекордний обсяг інертних матеріалів

Автомагістраль-Південь» розпочала підготовку до старту нового дорожньо-будівельного сезону!

Традиційно кожної зими наші виробничі бази формують величезні склади інертних матеріалів, що гарантуватиме безперебійну роботу впродовж усього року. Навіть у пік найбільш гарячого періоду, коли на ринку виникає дефіцит логістичних потужностей та матеріалів, заводи «Автомагістраль-Південь» забезпечені запасом якісної щебеневої продукції.

Поступове наповнення складів дає можливість провести ретельний контроль якості вхідних матеріалів – співробітники лабораторій перевіряють буквально кожний самоскид із матеріалами. В компанії «Автомагістраль-Південь» створена корпоративна сертифікація матеріалів, на її базі здійснюється моніторинг якості сировини. Тестування сумішей та матеріалів відповідає стандартами ЄС та США.

Після доставки матеріалів з кар’єрів наші спеціалісти виконують візуальний контроль та відбирають проби для проведення детальних випробувань в лабораторії. Визначаються властивості матеріалу, зокрема, міцність, фракційність, коефіцієнт кубовидності та адгезії – здатність зчеплення щебню із бітумом та інші важливі показники.

Аналогічним чином здійснюється і контроль відсіву (штучний пісок). У лабораторії компанії перевіряються наступні параметри: наявність глини, вологість, вміст пиловидних частинок та щільність.

У разі невідповідності матеріалів корпоративним стандартам продукт бракується та повертається постачальнику.

Наші спеціалісти постійно підтримують контакт із представниками виробників (кар’єрів), передають інформацію щодо фізико-механічних характеристик їхньої продукції та за потреби повідомляють про необхідність коригування показників. Після чого виробник переналаштовує виробництво для того, щоб параметри продукції відповідали високим стандартам нашої компанії.

Окрему увагу ми приділяємо зберіганню та складуванню матеріалів (складські конуси матеріалів не повинні торкатися один одного, а матеріали одного типу але з різними показниками складуються окремо), та забезпеченню водовідведення з площадок зберігання, адже перезволожений матеріал ускладнює виготовлення асфальтобетонної продукції та може призвести до погіршення її якості.

Після того, як матеріал пройшов усі необхідні випробування його характеристик, наші інженери розпочинають створення унікальної рецептури для асфальтобетонної суміші з найкращими показниками якості.

Таким чином, вже до початку дорожньо-будівельного сезону ми будемо мати повністю підготовлені матеріали та адаптовані під наявну сировину рецепти виробництва, які гарантують створення максимально якісного та довговічного дорожнього покриття.

Будуємо Україну разом!