Визначились переможці найбільшого більярдного турніру в історії України

З 11 по 15 грудня в Одесі пройшла знакова подія – найбільший за всю історію України турнір з більярду «Дмитро Білозеров запрошує! Кубок Одеси: Міжнародний турнір з комбінованої піраміди». , Генеральним спонсором турніру виступила «Автомагістраль-Південь».

Переможцем став Йосип Абрамов, який у фіналі з рахунком 5-3 здолав Дмитра Білозерова.

За словами організаторів, дисципліна «комбінована піраміда» була обрана не випадково. Цей вид більярду набуває все більшої популярності в Україні та відрізняється великою кількістю комбінацій для удару, яку гравці можуть продемонструвати у процесі гри. Це робить змагання ще більш видовищними.

«Для українського більярду цей турнір став поштовхом для майбутнього розвитку. Я б назвав ці змагання святом. Трансляцію подивились близько 300 тис людей з усього світу. Ми сподіваємось у майбутньому повторити цей успіх та запросити ще більше учасників. Цього року був дуже серйозний склад гравців, зокрема, були зібрані провідні більярдисти світу. У цій надзвичайній конкуренції перемагали найкращі. А вже у півфіналах зустрілись справжні віртуози – Дмитро Білозеров, Владислав Єленич, Йосип Абрамов та Сергій Крижановський. Приємно, що все більше людей цікавиться цим чудовим спортом. Це й не дивно, адже більярд вважається «шахами у русі». Цей спорт сприяє не просто розвитку мислення, але й покращує атлетичні здібності. Адже гравець у середньому під час гри проходить навколо столу від трьох до п’яти кілометрів. Для успішної гри потрібно багато знати та розуміти геометрію більярду. Тобто, тут присутні елементи стрільби, шахів, фізичне навантаження. Ось, що таке більярд», – розповів організатор та суддя турніру Микола Люстін.

За столами зійшлись 75 гравців з України, Грузії, Росії, Узбекистану, Молдови, Казахстану, Таджикистану, Киргизстану, Вірменії, Ізраїлю, Білорусі та Азербайджану. Окрім світових чемпіонів, до гри долучились також і прості любителі спорту, які беруть участь у подібних заходах заради спортивного інтересу і можливості зіграти з топовими гравцями.

«Цей турнір був дійсно неймовірним із багатьма сюрпризами. За масштабами він нічим не поступався чемпіонатам світу. Ми дуже задоволені, що всі гравці, яких ми запросили, змогли приїхати на змагання та продемонстрували чудову гру. Деякі матчі були вкрай напруженими, особливо під час відбіркових ігор. Звичайно, це дуже виснажує, коли доводиться грати цілий день і весь час концентрувати свою увагу, проте жага до перемоги та азарт перебивають будь-яку втому. Сподіваюсь, що подібні змагання проводитимуться у нашій державі якомога частіше, адже українська школа більярду є однією із найкращих у світі», – поділився організатор та учасник турніру Дмитро Білозеров.

Змагання із призовим фондом у 300 тис грн були розділені на два етапи. Після першого етапу визначились 16 найкращих гравців. У другій частині до фіналістів приєднались ТОП-16 запрошених чемпіонів.

За підсумками напружених дуелей, до фіналу вийшли українець та росіянин. Останнє протистояння між Дмитром Білозеровим та Йосипом Абрамовим тривало майже дві години години та запам’яталось надзвичайно видовищною та вкрай складною грою.

Ми вітаємо переможців змагання і бажаємо їм успіхів та якомога більше перемог!

Вже наступного року ми організуємо турнір – Кубок «Автомагістраль-Південь», який наша компанія традиційно проводить в останні дні літа. Ми цінуємо спорт та всіляко намагаємось сприяти проведенню заходів, орієнтованих на здоровий спосіб життя.