У цілодобовому режимі долаємо наслідки снігопаду у п’яти областях

В Україну прийшли перші рясні снігопади. Наша служба з експлуатаційного утримання автошляхів у цілодобовому режимі бореться зі снігом та ожеледицею у Київській, Харківській, Чернігівській, Дніпропетровській та Одеській областях.

Мобілізовано 138 одиниць снігоприбиральної спецтехніки та понад 240 співробітників.

За добу випало у середньому до 5 см снігу, проте завдяки злагодженій роботі експлуатаційної служби «Автомагістралі-Південь» усі дороги залишаються проїзними для автотранспорту.

Було використано близько 5,3 тисячі тонн фрикційних матеріалів, зокрема, 5100 тонн піщано-сольової суміші та 220 тонн солі.

Для ефективної боротьби із зимовою слизькістю нами запроваджено технологію обробки покриття зі зволоженням реагентів з використанням сольового розчину, який не замерзає при температурах до -16 °C.

Найближчими днями сильні морози та снігопади очікуються по всій Україні, проте експлуатаційна служба компанії готова до будь-якої погоди. Наші спеціалісти стежать за ситуацією на всіх автошляхах, утримання яких здійснює «Автомагістраль-Південь».

Шановні водії! Будьте уважними, дотримуйтесь правил дорожнього руху, дистанції та швидкісного режиму.

Нагадаємо, «Автомагістраль-Південь» утримує дороги у 5 регіонах загальною протяжністю 6542 км. Зокрема, 1100 км автошляхів національного, регіонального та територіального значення у Київській області. У Чернігівській області ми обслуговуємо 1600 км доріг державного значення. На Одещині компанія обслуговує 730 км автошляху М-05 «Київ – Одеса» та М-15 «Одеса – Рені». У Харківській області – 265 км доріг М-29 «Харків-Перещепине» та М-18 «Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта». Найбільшим регіоном експлуатаційного утримання залишається Дніпропетровська область, де ми обслуговуємо всі дороги державного значення загальною протяжністю майже 3 тис км.