Продовжуємо підготовчі роботи на Північному обході Дніпра

Нещодавно ми відсвяткували автопробігом здачу в експлуатацію одного із найбільших об’єктів компанії на Дніпропетровщині – Південного обходу Дніпра від автотраси Н-08 до Південного мосту. Тепер роботи сконцентровано на іншому мегапроєкті компанії – спорудженні Північного обходу міста.

Хоча дорожній сезон в Україні добігає кінця, але наші бригади продовжують ряд підготовчих робіт на об’єкті, зокрема:

  • розчищення ділянки від чагарників та дрібнолісся;
  • комплекс робіт з підготовки до відновлення водовідвідного колектору, який проходить на глибині 30 метрів;
  • вивіз сміття;
  • планування рельєфу поблизу коксохімзаводу (засипка ям глибиною до 20 метрів);
  • облаштування території для розміщення будівельного містечка.

На початку січня стартуватимуть роботи з переносу трамвайної лінії поблизу вул. Кайдацький Шлях та проспекту Свободи. Також, мостобудівельний підрозділ компанії розпочне роботи з будівництва естакади.

Основний комплекс дорожніх робіт на об’єкті стартуватиме вже на початку весни. Під час реалізації проєкту буде побудовано 3 транспортні розв’язки. Обсяг земляних робіт складе 2,6 млн м3. Буде використано понад 72 тис. тонн асфальтобетонних сумішей, більше 21 тис. тонн бетону та 8,6 тис. тонн металу.

Найскладніший етап проєкту – будівництво естакади протяжністю 1069 метрів, яка стане продовженням Кайдацького мосту та звивистою траєкторією пройде над територією заводів і залізничною колією від пр. Свободи до вул. Маяковського.

Спорудження естакади над заводською територією вестиметься за технологією поздовжнього зсуву. Загалом ця штучна споруда буде складатись із залізобетонних балок та металевих прогонів. Найбільші металеві прогони матимуть довжину 110 та 80 метрів.

Також проєктом передбачено будівництво шляхопроводу над заводськими коліями протяжністю 161,3 м, та залізничного шляхопроводу довжиною 114 м.

У піковий період у проєкті буде задіяно близько 500 працівників та більше 200 одиниць спецтехніки. Завершити всі роботи на об’єкті плануємо за два роки.

ДОВІДКОВО:

Північний обхід Дніпра – один із найбільших довгобудів Дніпропетровської області. Його спорудження розпочалось близько десяти років тому, проте через брак коштів роботи на об’єкті зупинились.

Будівництво цього об’єкту має стратегічне значення для міста. Нова об’їзна Дніпра протяжністю 6,6 км поєднає Кайдацький міст із ділянкою криворізького напрямку траси М-30 «Стрий-Ізварине» та розвантажить від транзиту автомобілів та великогабаритних фур вулиці Новокодацького району та допоможе вирішити проблему заторів.

Після завершення робіт пропускна спроможність Північного обходу Дніпра складе понад 2 600 автомобілів на годину.

Будуємо Україну разом!