Міжнародний семінар зимового утримання доріг: ділимось успішним досвідом

З 13 по 15 грудня триває Міжнародний онлайн семінар «Зимове утримання доріг та громадських місць», організований Всесвітньою дорожньою асоціацією (PIARC) спільно з МІУ та Українською інфраструктурною асоціацією. Участь у заході взяла і наша компанія.

Представниками дорожньої галузі з усього світу обговорюють застосування сучасних матеріалів, технологій та управлінських рішень, впровадження інтелектуальних транспортних систем.

«Автомагістраль – Південь» презентувала колегам досягнення та ділилась досвідом.

«Наша компанія виконує утримання більше 6,5 тисяч автошляхів у п’яти областях: Київській, Одеській, Дніпропетровській, Харківській та Чернігівській. Ми створили ефективну систему всесезонної експлуатації, яка наразі працює практично бездоганно. Організована робота 28 дорожньо-ремонтних пунктів. На складах компанії для підготовки до зимового періоду завчасно формуються запаси інертних матеріалів, зокрема, піску, технічної солі, відсіву, шлаку, холодних асфальтобетонних сумішей. До робіт задіяно 500 працівників та 280 одиниць дорожньої техніки», – розповів директор філії «Дорожній сервіс» Євгена Кубарського

Один з секретів успішної роботи «Автомагістраль – Південь» – інвестиції у надсучасну спеціалізовану дорожню техніку. Зокрема, за останні два роки було закуплено – 60 комбінованих дорожніх машини Ford з відвалами Rasco, трактори, екскаватори, роторні снігоочисники, автогрейдери та мінінавантажувачі.

Для ефективної боротьби із зимовою слизькістю нами запроваджено технологію обробки покриття із зволоженням реагентів з використанням сольового розчину, який готується на спеціальному обладнанні. Приготування розчину відбувається шляхом змішування у воді в спеціальному резервуарі до густого розчину. При концентрації солі в межах 30-32% розчин не замерзає при температурах до -16 °C.

Техніка, задіяна в розподілі протиожеледних матеріалів, закріплена за конкретними ділянками автомобільних доріг та обладнана GPS – трекерами.

Інженерами компанії розроблені та погодженні із замовником технологічні схеми виконання робіт. Експлуатаційна служба готова до будь-якої непогоди і постійно слідкує за станом автошляхів.

«Оскільки рівень заробітної плати на підприємстві на дуже високому рівні, ми намагаємось брати у команду лише висококваліфікованих спеціалістів. Ми створюємо найліпші умови для наших співробітників, що у свою чергу мотивує їх розвиватись у професійному плані. Кожен працівник знає про перспективи кар’єрного зростання, тому намагається постійно, навчатись новому та сумлінно працювати. Як результат – наші автомобілі завжди вчасно обслужені, відремонтовані та заправлені пальним. На постійній основі проводиться навчання персоналу, а саме водіїв, механізаторів, дорожніх майстрів. Відпрацьовуються різноманітні ситуації які можуть виникнути в процесі виконання робіт. Дуже важливо в період активних снігопадів мати злагоджену команду, яка розуміє всі технологічні процеси, які виконуються, адже ми не маємо права на помилки», – зазначив Євген Кубарський.

Нагадаємо, «Автомагістраль-Південь» утримує мережу автошляхів загальною протяжністю 6542 км. Найбільшим регіоном експлуатаційного утримання є Дніпропетровська область, де ми обслуговуємо всі дороги державного значення загальною протяжністю майже 3 тис км.