“Велике будівництво” повернуло спеціалістів з-за кордону у дорожню галузь

Ми продовжуємо публікації в рубриці «Обираю Україну» історій співробітників компанії, які завдяки «Великому будівництву» повернулися з-за кордону розбудовувати дорожню інфраструктуру України.
Сьогодні розповімо про висококваліфікованих спеціалістів виробничої бази «Автомагістралі-Південь» у селі Пустовійтівка, що на Сумщині.
«В Україні відчуваю себе затребуваним спеціалістом»
Ігор Власов, 39 років, керівник виробничої бази
Родом із Павлограда Дніпропетровської області. Одружений, має двох дітей. Проживає у Дніпрі. Дві вищі освіти здобув у Придніпровській державній академії будівництва та архітектури. Працював у міжнародних проєктах у Канаді та Словаччині.
«У Канаді робив опалубником у дорожньо-будівельній фірмі в Едмонтоні. Не робота, а мрія: по житлу, харчуванню і дозвіллю умови були взірцеві. Але через фінансові проблеми компанії контракт, що був розрахований на два роки, розірвали раніше запланованого. Довелося шукати нову роботу. 2019 року у Словаччині працював спеціалістом з монтажу мокрих фасадів. А потім карантин, і нову роботу довелося вже шукати вдома. Нагодилася вакансія в «Автомагістралі-Південь». Умови мене повністю влаштували: зарплатня не менша, ніж у Словаччині, працюєш неподалік від дому, постійно бачишся з ріднею. Приємно, коли компанія робить усе, аби створити найкращі умови для праці, дає найсучасніше обладнання і спецтехніку, відкриває можливості для кар’єрного зростання та професійної реалізації. Саме завдяки цьому я нарешті відчуваю себе затребуваним спеціалістом у рідній країні. Планую і надалі жити і працювати в Україні. У майбутньому хочу скористатись соціальними програмами від компанії та придбати власне житло», – поділився Ігор Власов.
«Велике будівництво» дало мені стабільну роботу в період кризи»
Сергій Тихонов, 34 роки, оператор АБЗ
Родом із міста Суми. Одружений, має сина. За професією технік-електрик. Вищу освіту здобув у Сумському національному аграрному університеті. До працевлаштування в «Автомагістралі-Південь» три роки виїжджав на заробітки до Польщі.
«Робота електриком передбачала тримісячні відрядження по всій Польщі. З одного боку, цікаво, бо мандруєш, отримуєш непогану заробітну плату. Але важко проводити стільки часу за кордоном без родини. Згодом твердо вирішив шукати роботу в Україні. Вакансію в «Автомагістралі-Південь» побачив у соціальній мережі. Зателефонував за номером відділу кадрів. Ті умови праці, про які мені розповіли, насправді виявилися навіть іще кращими: до місця роботи рукою подати, інструменти, техніка, устаткування – усе новеньке, а винагорода за роботу дуже конкурентна. Крім того, компанія забезпечує харчування та безкоштовне проживання. Але найбільший плюс – можливість мати стабільну роботу в Україні у період кризи. Тому працювати деінде, окрім рідного краю, я більше не погоджуся», – поділився Сергій Тихонов.
«Я задоволений тим фактом, що вдома можна заробляти пристойні гроші»
В’ячеслав Давиденко, 49 років, слюсар-ремонтник, зварювальник
Проживає у місті Ромни. Одружений, має сина. За професією тракторист-машиніст широкого профілю. У 2019 році працював на лісоповалі поблизу Вільнюса у Литві.
«За кордоном відпрацював два місяці. Валили ліс неподалік Вільнюса, безкоштовно проживали у приватному будиночку на двох осіб. Зарплата висока, європейського рівня. Але контракт був лише на пару місяців, тож далі треба було шукати нову роботу. Коли повертався в Україну, думав, що не надовго. А вийшло якраз навпаки. «Автомагістраль-Південь» торік саме проводила ремонт автотраси Н-07 «Київ-Суми-Юнаківка» поблизу Ромен. Виявилося, що в компанії працюють мої знайомі. Розпитав їх про умови праці та зарплатню. Слово за слово, і я вже записався на співбесіду. А за кілька днів пішов працювати. Виробнича база у Пустовійтівці – це ж поруч із Ромнами, зарплатня – як у Литві, але я кожен день бачу свою сім’ю! Задоволений, що в Україні можна заробляти пристойні гроші та відчувати впевненість у завтрашньому дні. Маю надію, що будівельна галузь і надалі розвиватиметься, адже державі потрібна добра інфраструктура для розвитку економіки. За таких умов виїжджати працювати за кордон просто не буде сенсу», – розповів В’ячеслав Давиденко.
Разом – до нових перемог!