У Молдові створено надсучасну лабораторію за європейськими стандартами

Триває наш корпоративний конкурс «Є рекорд!». Наш черговий рекордсмен – Михайло Білай, менеджер із якості та керівник лабораторної служби на виробничій базі у місті Вулканешти, Молдова.
Михайло – професіонал своєї справи, має дві вищі освіти та понад 12 років досвіду роботи у дорожньо-будівельній галузі. У 2008 році здобув першу вищу освіту в Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті (ХНАДУ) за спеціальністю «Екологія і охорона навколишнього середовища у дорожньому будівництві». У позаминулому році успішно склав іспити та отримав ще один диплом інженера-будівельника. У компанії працює з 2016 року. Свій шлях розпочинав із посади інженера лабораторії на виробничій базі у селищі Шевченкове Харківської області. Згодом очолив лабораторію «Автомагістралі-Південь» у місті Вулканешти, Республіка Молдова.
«У мої обов’язки входить контроль якості вхідних матеріалів, лінія виробництва, технологія влаштування сумішей та організація роботи лабораторії на умовах контракту FIDIC. Я вважаю, що цей досвід дійсно безцінний, адже за рік роботи за кордоном ми налагодили роботу унікальної для цієї країни випробувальної лабораторії, яка працює за системою Superpave. Можна сказати, що наша компанія – новатор у дорожньо-будівельній сфері Молдови», – розповів Михайло.
За словами Михайла Білая, рекордною подією 2020 року стала організація роботи надсучасної лабораторії у Вулканешти відповідно до вимог FIDIC.
«За рік ми успішно налагодили процес роботи відповідно до вимог FIDIC, що передбачає взаємодію між представниками міжнародної компанії Eptisa, які виконують функцію інженерів-консультантів з питань якості на всіх етапах випробувань і будівництва. За цей час наша команда провела понад 5 тисяч тестів. Зокрема, визначення коефіцієнту ущільнення ґрунтів та стабілізованих матеріалів, випробування кернів, визначення фізико-механічних властивостей інертних матеріалів, бітумних емульсій, асфальтобетону та матеріалів стабілізованих цементом. Для ефективної роботи задіяно надсучасне обладнання. Наприклад, дефлектометр та автоматичний програмований компактор провідних світових виробників. Із впевненістю можна сказати, що лабораторія «Автомагістралі – Південь» – одна із найбільш прогресивних у Молдові», – зазначив Михайло.
Як стверджує Михайло Білай, стандарти дорожнього будівництва, за якими у Молдові ще донедавна відновлювали дороги, вже стали історією.
«У 2021 році Молдова перейшла на європейські стандарти дорожнього будівництва. Таким чином і сертифікація продукції буде відбуватися за новими критеріями. Проте ми готові до будь-яких змін та чекаємо на нові виклики. Цьогоріч ми завершимо проєкт відновлення траси М3 «Кишинів – Джурджулешти» та ставимо перед собою амбіційні плани і надалі працювати на європейському ринку», – наголосив Михайло.
Колеги, ми чекаємо на ваші повідомлення-заявки на участь у конкурсі рекордсменів!
Розкажіть, яких досягнень 2020 року досягнули ви особисто, ваш підрозділ, бригада, трудовий колектив.
Рекордсмени-переможці та призери конкурсу отримають цінні подарунки! А можливо – і кар’єрне підвищення!
Надсилайте ваші повідомлення на електрону адресу конкурсу record@automagistral.com.ua, або пишіть на нашій сторінці у Фейсбук. Обов’язково залишайте ваші контакти для того, щоб з вами могли зв’язатись журналісти прес-служби та з’ясувати деталі.
Разом – до нових перемог!