На Сумщині, на трасі «Київ-Суми-Юнаківка» Н-07, працюють дві невеличкі бригади майстра Андрія Книша

На Сумщині, на трасі «Київ-Суми-Юнаківка» Н-07, працюють дві невеличкі бригади майстра Андрія Книша. На автотрасі нове дорожнє полотно – до межі з Чернігівською областю «Автомагістраль-Південь» зробила дорогу європейської якості. На цьому капітальному ремонті об’єкта команди Андрія Книша займаються влаштуванням водовідвідних лотків, бордюрів, труб та з’їздів.
У команді майстра є представники з більшості регіонів країни: із Миколаєва, Одеси, інших міст та сіл. Проте є й місцеві хлопці. Під час реалізації масштабного проекту на Сумщині Андрій «підтягнув» кількох молодих та енергійних робітників та поступово навчає їх.
Андрій Книш зазначає, що в «Автомагістралі-Південь» не буває проблем із персоналом: люди самі питають про роботу, коли бачать, що компанія працює у їхній місцевості.
«Сарафане радіо» добре працює. Усі знають, що компанія вчасно платить, що дає добрі умови проживання, харчування. Тому завжди питають, чи є вільні місця. Ми зі свого боку теж постійно спілкуємось з людьми, проводимо відбір, залучаємо кращих», – каже Андрій.
Саме таким чином до нас у команду потрапили дорожні робітники Валерій Ситник та Сергій Грищук.
«Я побачив, що в області відновився ремонт трас, працюють люди на дорозі. Це була бригада «Автомагістралі-Південь». Подумав тоді, що теж хочу будувати дороги. Підійшов до керівника, ми поговорили, і я пішов вчитися і працювати в компанію», – згадує Валерій.
Андрій Книш каже: основні критерії для відбору нових співробітників – дисципліна та працьовитість. Людина повинна вміти працювати у команді.
«Із новачками спочатку працюють досвідчені, таким чином ми поступово навчаємо робітників основам дорожнього будівництва», – розповідає майстер.
«Ми в один день влаштувалися на роботу в «Автомагістраль-Південь», – додає Сергій Грищук. – Нам усе показали, і ми вже самостійно намагаємось «тримати марку».
Хлопці кажуть, що робота приваблює тим, що в компанії заохочують до професійного та кар’єрного зростання. Наприклад, Валерій планує навчатися на водія і працювати на самоскидах. Але це вже після закінчення «гарячого сезону» ремонту доріг.