Форсуємо процеси відновлення траси М-04 на донецькому напрямку

Відновлення донецького напрямку траси М-04 «Знам’янка-Луганськ-Ізварине» у Дніпропетровській області набирає максимальних обертів. Кількість працівників на об’єкті зросла до 250 осіб, а техніки – до 150 одиниць. Для успішної реалізації проєкту задіяно три виробничі бази у містах Новомосковськ, Павлоград та селі Слов’янка.
Автотраса М-04 є стратегічно важливим об’єктом для президентської програми «Велике будівництво». Дорога стане частиною найдовшої в країні магістралі М-30 «Стрий-Ізварине», яка сполучить західні та східні області України якісною трасою європейського рівня.
Масштабний проєкт з поточного середнього ремонту автошляху М-04 від міста Павлоград у напрямку Донецької області до села Слов’янка ми розпочали у березні. Роботи тривають на двох відрізках – км 295+674 – км 321+049 та км 326+751 – км 355+864 – загальною протяжністю майже 55 км.
Наразі проводимо комплекс робіт з відновлення ураженого ямковістю та деформаціями дорожнього полотна: фрезерування покриття, влаштування посиленої основи зі щебеневого матеріалу, обробленого комплексним в’яжучим (СФОВ), та нижнього шару покриття з крупнозернистої асфальтобетонної суміші, а також укріплення узбіччя шлаком. На об’єкті задіяно чотири найсучасніші асфальтоукладальні комплекси
Аби пришвидшити відновлення траси, наші бригади працюють одночасно на двох ділянках, рухаючись назустріч одна одній. Таким чином уже наприкінці травня ми плануємо завершити основний комплекс ремонтних робіт на донецькому напрямку траси М-04.
ПРОЄКТ ТАКОЖ ПЕРЕДБАЧАЄ:
• влаштування верхнього шару покриття із щебенево-мастикової асфальтобетонної суміші;
• ремонт чотирьох мостів;
• відновлення залізобетонних водопропускних труб;
• облаштування автобусних зупинок;
• облаштування з’їздів і примикань;
• влаштування бар’єрного огородження;
• нанесення дорожньої розмітки;
• встановлення дорожніх знаків.
ЧИСЕЛЬНІСТЬ КОМАНДИ:
• 250 працівників;
• 150 одиниць спецтехніки.
ЗАВЕРШЕННЯ РОБІТ:
• Червень 2021 року.
Рух на зазначених ділянках робіт організовано у реверсному режимі. Перепрошуємо водіїв за тимчасові незручності. Звертаємо увагу на встановлені тимчасові дорожні знаки та необхідність дотримання правил дорожнього руху. Будь ласка, дбайте про власну безпеку та безпеку інших.
ДОВІДКОВО:
Траса М-04 – автомобільний шлях міжнародного значення протяжністю 597,7 км. Дорога проходить Кіровоградською, Дніпропетровською, Донецькою та Луганською областями та є важливою транспортною артерією центральної і східної України.
Відновлення траси є одним із найбільш масштабних проєктів компанії у Дніпропетровській області. Окрім відрізку між містом Павлоград та селом Слов’янка, ми також проводимо поточний середній ремонт іще на двох ділянках.
На 80-кілометровому відрізку п’ятихатського напрямку – км 72+442 – км 151+930 – нещодавно стартували роботи із влаштування вирівнюючого шару з крупнозернистої асфальтобетонної суміші.
На другому відрізку – км 151+930 – км 196+816 – від Дніпра в напрямку до Кривого Рога протяжністю 44,8 км наші бригади на початку квітня розпочали влаштування верхнього шару покриття.
Будуємо Україну разом!