Будуємо дороги майбутнього сьогодні

У Києві стартував перший міжнародний конгрес Національної Асоціації дорожників України (НАДУ). Подія об’єднала провідні дорожні компанії країни, виробників обладнання, техніки, матеріалів. Участь у конгресі також бере і наша компанія.

Основні теми заходу – подальший розвиток галузі інфраструктурного будівництва, реформування нормативно-правової бази, державно-приватне партнерство, підтримка профільної освіти тощо.

Як зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, за останні два роки в Україні було відновлено майже 13 тис кілометрів доріг та 520 мостів. За підсумками сезону 2021 українці можуть на власні очі побачити реальні результати програми президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Донедавна деякі обласні центрі країни з точки зору інфраструктури нагадували острови – сполучення багатьох міст зі столицею або іншими регіонами було вкрай ускладненим. За два роки вдалось якісно змінити ситуацію. Сьогодні регіони країни «зшиті» якісними, сучасними дорогами.

До 2024 року планується завершити відновлення мережі основних державних доріг протяжністю 24 тис. кілометрів. Відновити 1400 мостів. Незабаром в Україні також стартує будівництво концесійних доріг. Найбільші майбутні проекти – Київська обхідна дорога, М-05 Київ-Одеса, М-14 Одеса-Миколаїв-Херсон, М-24 Мукачеве-Берегове-Лужанка, Н-08 Бориспіль-Переяслав, обхід міста Чернівці, концесійна дорога Краковець-Львів-Броди-Рівне.

Уперше за роки незалежності Україна отримала чіткі довгострокові цілі розвитку дорожньої інфраструктури.

Не менш важливо, що за два останні роки у країні сформувалась власна, потужна та сучасна галузь інфраструктурного будівництва.

Провідну роль у реалізації програми «Велике будівництво» відіграють компанії-члени Національної асоціації дорожників України. У 2021 році представниками НАДУ реалізуються проекти загальною протяжністю більше ніж 3 тис. кілометрів. За два роки загальна чисельність співробітників у компаніях-членах НАДУ зросла втричі. Середня заробітна плата наближається до рівня країн Східної Європи. За два роки компанії інвестували у розвиток матеріально-технічної бази, техніку та технології більше 10 млрд грн.

Конгрес триває, ми продовжимо вас інформувати про перебіг події…

Разом – до нових перемог!