Відновлюємо маршрути до курортних місць Одещини

Відновлюємо маршрути до курортних місць Одещини

У Білгород-Дністровському районі на Одещині чимало привабливих місць для відпочинку на березі Чорного моря. Від Затоки до Вилково тягнеться низка лиманів з цілющими водами та грязями.

Проте дістатися цього унікального куточка України автотранспортом донедавна було доволі проблематично – дорожнє покриття траси Т-16-10 перебувало у вкрай незадовільному стані. Та ще цього року автомандрівки до лиманів, особливо Будацького, стануть комфортними – пропускна здатність ділянки км 12+931 – км 27+189, на якій ми виконуємо поточний середній ремонт, зросте втричі – до 3000 транспортних засобів за добу.
Це дозволить іще більшій кількості українців безпечно дістатися дорогою «Приморське – Жовтий Яр – Татарбунари» на відпочинок до курортних місць Одеської області.

Проїзна частина автошляху на відрізку через села Вільне, Приморське та Курортне мала ширину 6 м. Комплекс ремонтних робіт з відновлення траси передбачає розширення дорожнього покриття до 7 метрів.

Для цього ми виконуємо кілька етапів ремонту.

На першому етапі ми вже провели:
– розпушення асфальтобетонного покриття фрезою на глибину до 5 см;
– поширення дороги понад 1 м з кожного боку з влаштуванням основи із щебенево-піщаної суміші С-5 товщиною 25 см.

Наразі проводяться роботи з армування поширення георешіткою шириною 2 м та
влаштування двошарової основи з щебенево-піщаної суміші, обробленої комплексним в’яжучим, товщиною 22 см.
Також влаштовуємо вирівнюючий шар товщиною 10 см із крупнозернистого асфальтобетону.

На завершальному етапі асфальтобетонних робіт на ділянці буде влаштовано верхній шар покриття із дрібнозернистої асфальтобетонної суміші товщиною 5 см.

У межах проєкту також відремонтуємо міст шляхом гільзування з використанням металевої двоочкової гофрованої водопропускної труби дiаметром 2,62 м і загальною довжиною 43,38 м.

У селах Приморське та Курортне також будуть змонтовані мережі зовнішнього освітлення.

До робіт на об’єкті залучено понад 40 працівників та 30 одиниць техніки.

Відновлення дороги Т-16-10 «Приморське – Жовтий Яр – Татарбунари» плануємо завершити в серпні цього року.

Під час виконання робіт рух автотранспорту організовано по однiй половинi проїзної частини. Для безпеки учасників дорожнього руху встановлено дорожні знаки, бар’єрне огородження та нанесемо дорожню розмітку. Перепрошуємо водіїв за тимчасові незручності та звертаємо увагу на необхідність дотримання правил дорожнього руху.