Старт влаштування верхнього шару покриття на південному обході міста Дніпра

Реалізація одного із наймасштабніших проєктів у Дніпропетровській області – будівництво південного обходу Дніпра виходить на новий етап.

Бригади компанії розпочали влаштування верхнього шару зі щебенево-мастикового асфальтобетону (ЩМА) від розв’язки над вулицею Аеропортівською в напрямку траси Н-08.

Роботи на ділянках тривають у цілодобовому режимі. Наразі майже 5 кілометрів об’їзної дороги виконано в нижніх шарах асфальтобетонного покриття.

Розповімо про кожну ділянку будівництва більш детально.

ДІЛЯНКА КМ 0+000 – КМ 1+800, км 1+800 – км 3+700

На зазначених відрізках, від запорізької траси Н-08 до вул. Аеропортівська, ми вже виконали комплекс робіт з влаштування водовідведення, зокрема, швидкотоків та нагірних каналів.

Наразі тривають роботи з влаштування фінального шару ЩМА від транспортної розв’язки в напрямку траси Н-08, а також укріплення вхідного та вихідного русла водопропускних труб монолітним бетоном.

ДІЛЯНКА КМ 3+700 – КМ 4+200

На відрізку завершено влаштування середнього шару із крупнозернистого щільного асфальтобетону. Крім того, наші бригади виконали комплекс супутніх робіт: влаштування бортового каменю, водоскидів та телескопічних лотків.

Проводяться роботи з укріплення укосів земполотна геоматами.

ДІЛЯНКА КМ 4+200 – МЕЖА МІСТА ДНІПРА

На відрізку завершено влаштування збірної залізобетонної водопропускної труби діаметром 2,5 м та довжиною 130 м для пропуску поверхневих вод з полів та ярів. Наразі тривають роботи з пошарового відсипання та ущільнення ґрунту земляного полотна над трубою.

Паралельно спеціалісти компанії на ділянці виїмки проводять влаштування дорожнього конструктиву: геомембрани та шару основи з піску.

ДІЛЯНКА ВІД МЕЖІ МІСТА ДО ВУЛ. МІЛЬМАНА

Наразі на ділянці завершено влаштування металевої гофрованої труби, водовідвідного колектора, збірно-монолітної підпірної стінки, спорудження земляного полотна та влаштування дощової каналізації.

Активно тривають роботи з влаштування конструктивних шарів дорожнього одягу.

БУДІВНИЦТВО ДВОРІВНЕВОЇ ТРАНСПОРТНОЇ РОЗВ’ЯЗКИ

Один із найважливіших етапів проєкту – будівництво дворівневої транспортної розв’язки. Її спорудження триває з березня 2021 року на перетині об’їзної дороги Дніпра з вулицею Аеропортівською.

«Автомагістраль – Південь» вже завершує основні роботи на розв’язці: влаштування верхнього шару зі ЩМА, бетонування сходів, укріплення відкосів земляного полотна, а також встановлення бар’єрного огородження, влаштування тротуарів та очисної системи на мостовій споруді.

На даний момент проїзд по вулиці Аеропортівській вже відкрито для проїзду автотранспорту.

ЧИСЕЛЬНІСТЬ КОМАНДИ:

  • 200 працівників;
  • 80 одиниць спецтехніки.

ДОВІДКОВО:

Нова магістраль у комплексі з низкою інфраструктурних об’єктів вирішать проблему транспортного навантаження на вуличну мережу міста, спрямувавши транзитний транспорт в обхід міської забудови.

Дорога стане частиною траси М-30 «Стрий-Ізварине», яка з’єднає західні області України зі східними.

Будуємо Україну разом!