Ремонт автомобільної дороги Р-51 «Мерефа-Лозова-Павлоград» продовжується

В середині травня «Автомагістраллю-Південь» розпочато один із наймасштабніших інфраструктурних проектів цього року – ремонт автомобільної дороги Р-51 «Мерефа-Лозова-Павлоград» в Харківській області. На початок липня ми суттєво просунулись у ремонті цієї важливої для регіону траси.

Наша команда вже відфрезерувала 45 км старого покриття. На ділянці протяжністю 26 км ми посилили основу шляхом влаштування шару із щебенево-піщаної суміші обробленої цементом. На іншій 13 км ділянці дороги, покриття якої влаштоване із цементобетонних плит, наші дорожники виконали фрезерування, попереднє вирівнювання дрібнозернистою асфальтобетонною сумішшю та влаштування прошарку із армуючого синтетичного матеріалу та поверх цієї конструкції уклали основний шар із крупнозернистої асфальтобетонної суміші. Загалом же вирівнюючий шар із крупнозернистого асфальтобетону влаштований на понад 40 км автошляху.

Наразі основні роботи зосереджені на відрізку дороги км 50+330 до км 109+000 від міста Первомайськ до міста Лозова. Там «автомагістралівці» одночасно фрезерують старе покриття та посилюють основу і укладають вирівнюючий шар покриття.

Для ремонту дороги мобілізовано понад 120 одиниць дорожньо-будівельної техніки та залучено близько 140 працівників компанії. Асфальтобетонні суміші доставляємо з нашого нового заводу у місті Дергачі Харківської області. Нагадаємо, що відновлення дорожнього покриття в поточному році заплановано окремими ділянками від м. Мерефа до м. Лозова загальною протяжністю майже 73 км.

Ми могли би і далі розповідати, як проходить реалізація проекту. Проте краще один раз побачити! Тож дивіться наше яскраве відео та переконайтеся в масштабності, якості та швидкості проведення робіт «Автомагістралі-Південь».