Президент Володимир Зеленський проінспектував хід робіт з відновлення дороги зі Сєвєродонецька до Новоайдара

Президент Володимир Зеленський проінспектував хід робіт з відновлення дороги зі Сєвєродонецька до Новоайдара

Під час робочої поїздки до Луганської області Президент України Володимир Зеленський ознайомився з перебігом ремонтних робіт на майже 40-кілометровій ділянці автошляху Т-13-06 «Сєвєродонецьк – Новоайдар», яку ми відновлюємо за програмою «Велике будівництво».
Ця дорога є однією з пріоритетних для держави, зазначив Президент.
«Вона дуже важлива для людей, які живуть в Україні: на нашій частині та тимчасово окупованій. Щоб вони бачили, що, починаючи з мосту в Станиці Луганській і до Сєвєродонецька, в цьому році побудується прекрасна, якісна дорога», – наголосив Володимир Зеленський.
Відновлення ділянки автотраси ми проводимо від селища Новоайдар у напрямку міста Сєвєродонецьк. Кілька технологічних етапів виконуємо одночасно. Наразі здійснили фрезерування зношеного дорожнього покриття протяжністю 13 км. На понад 7 км підготовленої ділянки влаштували посилену основу товщиною 15 см зі суміші фрезерованого матеріалу та щебеневого матеріалу, оброблених комплексним в’яжучим (СФОВ).
Нижній шар покриття із крупнозернистого асфальтобетону товщиною 10 см уже уклали на 5 км дороги.
Влаштування нижнього шару покриття на ділянці плануємо завершити до 15 червня. Після цього відразу розпочнемо влаштування верхнього шару зі щебенево-мастикового асфальтобетону.

До роботи на об’єкті залучено понад 150 працівників та майже 100 одиниць дорожньо-будівельної техніки. Працюємо відповідно до затвердженого графіку – відновлення ділянки траси Т-13-06 “Сєвєродонецьк – Новоайдар” планується завершити до початку серпня поточного року.