Поповнення «Автомагістралі-Південь»: випускники Барського фахового коледжу транспорту та будівництва НТУ

Відшуміли-відгули напружені дні захисту дипломних проектів, хвилюючі та щемні миті випуску в Барському фахового коледжу транспорту та будівництва Національного технічного університету.  Здається, можна й перепочити. Але частині випускників цього літа не до відпочинку. Їх уже з нетерпінням чекають на виробництві.

Знаковим є те, що перше робоче місце для них надала компанія «Автомагістраль-Південь» – лідер дорожнього будівництва в Україні.

«Цьогорічний випуск увійде в історію і коледжу, і компанії, – зазначив директор навчального закладу Йосип Кібітлевський. – Дипломи техніків-будівельників, техніків-механіків, менеджерів перевезень, інженерів з безпеки дорожнього руху отримали ті молоді люди, за чиїм професійним зростанням упродовж чотирьох літ стежили фахівці «Автомагістралі-Південь».
Співпраця навчального закладу та компанії виявилася надзвичайно ефективною. Завдяки керівництву «Автомагістралі-Південь» у коледжі створена сучасна матеріально-технічна база. Найкращі студенти отримували додаткову стипендію. Практики, технологічна і переддипломна – щедро оплачувались… А сьогодні наші випускники отримали не лише дипломи та гарантовану роботу, а й сертифікати на 5 тисяч гривень від компанії»

За словами Йосипа Кібітлевського, «Автомагістраль-Південь» – єдиний роботодавець у дорожній галузі, який дбає про «вирощування» молодих кадрів ще зі шкільної лави. Тому й проводить профорієнтаційну роботу там, де ці кадри і потрібні, і приживуться.

Цьогоріч компанія разом із коледжем досить потужно стартували у Миколаївській та Одеській областях. Саме звідти в «Автомагістралі- Південь» чимало працюючих династій. А наступність поколінь – це гарантія успіху.

Окрім проведеної роботи в школах (для цього компанія навіть профінансувала зйомку і монтаж професійного фільму про БФКТБ НТУ), учнів привезли на екскурсію у коледж. Відбулося знайомство з викладачами, студентами, школярі мали нагоду взяти участь у конкурсі «Твій шанс!», майстер-класах, відвідати їдальню, гуртожиток, спортивний комплекс, майстерні та навчальні аудиторії.
Більшість із них зрозуміла, що після навчання в такому супер-коледжі вони без роботи не залишаться. Тому й обирають для старту своєї кар’єри БФКТБ НТУ!

Цьогорічні карантинні обмеження суттєво впливають на перебіг вступної кампанії до закладів фахової передвищої освіти. Та в коледжі знайшли вихід: спільно з «Автомагістраллю-Південь» організовують виїзну приймальну комісію. У Кривому Озері на Миколаївщині представники коледжу приймають документи у вступників, а вже 17 липня в одній із місцевих шкіл відбудуться вступні іспити. Такі ж виїзні комісії працюватимуть і в інших регіонах.

Із наступного навчального року співпраця навчального закладу з компанією буде розширена завдяки впровадженню дуальної форми здобуття освіти: теоретичне навчання – у коледжі, практикування – на потужностях «Автомагістралі-Південь». Відтак галузь отримає висококласних спеціалістів, озброєних найсучаснішими знаннями й практичними навичками.