Новий етап будівництва швидкісної траси Н-31 у Дніпропетровській області

Будівництво одного із найбільш масштабних інфраструктурних проєктів сучасної України – автошляху Н-31 продовжує набирати обертів. Роботи ведуться по всій протяжності 30-ти кілометрової ділянки від каналу Дніпро-Донбас до межі з Полтавською областю.

Паралельно будівельні ланки та бригади компанії проводять комплекс земляних робіт: розробку виїмок глибиною до 12 метрів та спорудження земляного полотна з подальшим укріпленням геосинтетичними матеріалами.

Наразі також проводимо роботи з укладання конструктивних шарів дорожнього полотна: підстильного шару основи зі шлаку, шарів основи із щебенево-піщаної суміші та вже розпочали роботи з влаштування нижнього та середнього шарів асфальтобетонного покриття.

Крім того, паралельно ведуться роботи із будівництва штучних споруд, зокрема, унікальної 600-метрової естакади, 1 мосту, 17 шляхопроводів, 2 скотопрогонів та 23 водовідвідних залізобетонних труб.

Відтак наразі спорудження 600-ти метрової естакади через витки річки Оріль виходить на новий етап: наші мостобудівельники вже завершили влаштування буронабивних паль, фундаментів опор та ростверків. Наразі ми виконуємо спорудження стапеля для збирання прогонової будови, влаштування тіла опор та монтаж козлового крану на будівельному майданчику.

Нагадаємо, що мостобудівельний підрозділ «Автомагістралі-Південь» будує 600-метрову естакаду за унікальною для України технологією поздовжнього насуву та постнапруження монолітної бетонної споруди, яка досі ще не застосовувалась у нашій державі.

ЧИСЕЛЬНІСТЬ КОМАНДИ:

  • 400 працівників;
  • 170 одиниць спецтехніки.

ДОВІДКОВО:

Будівництво автотраси Н-31 «Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка» є одним із головних проєктів президентської програми «Велике будівництво». Вперше за багато десятиліть країна з нуля створює швидкісний транспортний коридор, який з’єднає столицю з одним із найбільших мегаполісів.

Нагадаємо, спорудження траси Н-31 у межах Дніпропетровщини розпочалось в 2017 році. За цей час ми збудували вже понад 28 км нової швидкісної траси.

Будуємо Україну разом!