Новий дорожньо-будівельний сезон «Автомагістраль-Південь» розпочала з ремонту регіональної дороги Р-15 «Ковель–В.Волинський-Червоноград–Жовква»

У західному регіоні новий дорожньо-будівельний сезон «Автомагістраль-Південь» розпочала з ремонту регіональної дороги Р-15 «Ковель–В.Волинський-Червоноград–Жовква».

Наша цьогорічна ділянка км 80+000 — км 89+514 простягається від м. Нововолинська до межі Волинської та Львівської областей.

Новий об’єкт буде логічним завершенням розпочатого нами в 2017 році ремонту дороги на ділянці від Володимир-Волинського до межі з Львівською областю. Тож у травні, коли ми завершимо роботи за цим проєктом, область отримає суцільно відремонтовану ділянку дороги загальною протяжністю майже 37 км.

Загалом цей автошлях поєднує Турійськ, Володимир-Волинський, Нововолинськ із містами Червоноград та Великі Мости Львівської області. Також Р-15 є частиною популярного маршруту до Шацьких озер.

Наразі роботи проводяться відразу кількома спеціалізованими ланками, які виконують фрезерування старого покриття та влаштування нових шарів дорожнього покриття. Дорожній конструктив на всій протяжності ділянки передбачає локальне посилення старого покриття, влаштування 10-сантиметрового шару із щільного крупнозернистого асфальтобетону та верхній шар покриття із щебенево-мастикового асфальтобетону товщиною 5 см.

Проектом також передбачено ремонт мосту через р. Західний Буг, укріплення узбіч, облаштування автобусних зупинок та з’їздів. Завершальним етапом ремонту буде виконання робіт із забезпечення безпеки дорожнього руху: встановлення дорожніх знаків, сигнальних стовпчиків, бар’єрного огородження, а також нанесення дорожньої розмітки.

На об’єкті зараз працює понад 30 одиниць техніки та 40 співробітників «Автомагістралі-Південь».