На трасі М-04 розпочато влаштування верхнього шару дорожнього покриття

У Дніпропетровській області активними темпами триває реалізація одного з найбільш масштабних цьогорічних проєктів «Автомагістралі-Південь» – поточний середній ремонт ділянки км 151+930 – км 196+816 автотраси першої категорії М-04 «Знам’янка-Луганськ-Ізварине».
Ця дорога від Дніпра в напрямку до Кривого Рогу загальною протяжністю 44,8 км сполучає декілька великих міст області та є основним напрямком перевезення вантажів до портів Чорного моря.
Темпи та обсяги виконання ремонтних робіт на трасі М-04 вже стали рекордними: починаючи з середини серпня, наші дорожні бригади  виконали фрезерування зношеного покриття, влаштування основи та нижнього шару асфальтобетонного покриття на двох проїздах траси протяжністю майже 40 км. Для цього було виготовлено та укладено понад 350 тис. т асфальтобетонних сумішей та сумішей, укріплених комплексним в’яжучим!
З початку жовтня додаткові наші бригади розпочали влаштування фінального шару покриття із щебенево-мастикового асфальтобетону.
Також проводимо роботи з ремонту штучних споруд, які передбачають відновлення деформаційних швів на 5 шляхопроводах і 3 мостах.
Паралельно тривають супутні роботи з облаштування дороги: виконуємо встановлення бортового каменю, влаштування водовідвідних прикрайкових лотків та водоскидів. Незабаром також плануємо розпочати роботи з укріплення узбіч та нанесення дорожньої розмітки.
Наразі на об’єкті роботи проводяться цілодобовому режимі, задіяно понад 240 працівників  та 150 одиниць дорожньо-будівельної техніки.
Цього року планується відновити понад 40 км траси М-04 та ввести в експлуатацію 22 км автошляху, що вже до кінця поточного року дозволить забезпечити комфортний і безпечний проїзд між Дніпром та Кривим Рогом. Повне завершення робіт заплановане наступного року.