На Одещині завершуємо відновлення дороги вздовж Чорноморського узбережжя

Ширша та комфортна – такою вже нині є автодорога Т-16-10 «/Н-33/ – Приморське – Жовтий Яр – Татарбунари», яку відновлюємо у Білгород-Дністровському районі на Одещині у межах поточного середнього ремонту.
Усього за два місяці на ділянці протяжністю 7 км проведено кілька етапів ремонтних робіт.
На першому етапі ми виконали роботи з поширення дороги до 7 м шляхом влаштування ровиків на узбіччі та заповненням їх щебенево-піщаною сумішшю.  Далі було виконано розпушення фрезою покриття з плануванням та профілюванням. Також були проведені роботи з армування місць поширень георешіткою та влаштування посиленої двошарової основи з щебенево-піщаної суміші, обробленої комплексним в’яжучим.
Наступним етапом були асфальтні роботи, які передбачали укладання вирівнюючого шару товщиною 10 см із крупнозернистого асфальтобетону та верхнього шару з дрібнозернистої асфальтобетонної суміші товщиною 5 см.
Наразі роботи сконцентровані на перебудові аварійного мосту методом гільзування з використанням металевих гофрованих конструкцій – труб дiаметром 2,62 м і загальною довжиною 43,38 м.
Паралельно виконуємо укріплення узбіч, влаштовуємо з’їзди та примикання. Найближчим часом також розпочнуться роботи зі  встановлення бар’єрного огородження,  дорожніх знаків та
нанесення дорожньої розмітки.
До робіт на об’єкті залучено 30 одиниць техніки та понад 40 працівників. Як і вся команда «Автомагістралі-Південь», вони щоденно працюють, аби якомога більше українців могли безпечно та комфортно дістатися улюблених місць для відпочинку на березі Чорного моря.