На Львівщині розпочали ремонт ділянки дороги на виїзді з курортної Східниці

На Львівщині розпочали ремонт ділянки дороги на виїзді з курортної Східниці

На початку травня на дорозі Т-14-02 «Східниця-Пісочна» «Автомагістраль-Південь» розпочато поточний середній ремонт ще одної ділянки на відрізку від км 0+000 до км 6+139.

Наразі на 6-кілометровій ділянці дороги на виїзді з курортного селища проводимо підготовчі роботи з розпушення зношеного асфальтобетонного покриття фрезою та послідуюче його планування автогрейдером і ущільнення котками.

Наступними основними етапами робіт буде влаштування шару основи зі щебенево-піщаної суміші, обробленої цементом, а також двошарового асфальтобетонного покриття: вирівнюючого шару із
дрібнозернистого асфальтобетону та верхнього шару покриття зі щебенево-мастикового асфальтобетону товщиною 5 см кожний.
Ділянка дороги пролягає у гірській місцевості, яка вимагає додаткових заходів із водовідведення з проїжджої частини та захисту земляного полотна від розмивів. Для цього передбачено влаштування прикромочних лотків та водоскидних споруд.

Окрім цього, на ділянці км 29+360 – 62+396 автодороги Т-14-02 виконуємо влаштування верхнього шару покриття із щебенево-мастикового асфальтобетону на 12-ти кілометровому відрізку, де, починаючи з березня поточного року, ми влаштували посилену дорожню основу із щебенево-піщаної суміші обробленої цементом та вирівнюючий шар із дрібнозернистого асфальтобетону. Також у населених пунктах Опори та Меденичі зараз виконуємо роботи зі встановлення бортового каменю та облаштування тротуарів.

Завершити всі роботи на ділянках плануємо у серпні поточного року.
До ремонтних робіт залучено понад 70 працівників та 50 одиниць техніки.
Отже, цьогоріч жителі області отримають майже 40 кілометрів відновленої дороги, яка має важливе значення для економічного розвитку Львівської області, адже веде до курортних Трускавця та Східниці – популярних серед українців та іноземців оздоровниць Карпатського регіону.