На дорозі Н-32 у Донецькій області розпочато масштабні роботи з капітального ремонту

Підготовчі роботи в рамках капітального ремонту автошляху Н-32 «Покровськ — Бахмут — Михайлівка» на Донеччині ми розпочали ще на початку літа. Дорожнє покриття на багатьох ділянках фактично знищене інтенсивним рухом важких автомобілів та військової техніки, містить вибоїни, надимання, колійність. Тож ми сконцентрували на об’єкті достатню кількість персоналу, техніки та обладнання, аби почергово охопити відновлюваними роботами відразу чотири ділянки автошляху загальною протяжністю понад 30 км. На середину липня роботи з капітального ремонту Н-32 набрали максимального розмаху.
Так, на відрізку дороги км 6+490 – км 8+398, який проходить через село Мирне та місто Мирноград, після фрезерування зношеного асфальтобетонного покриття виконали поширення дороги, влаштування основи із органо-мінеральної суміші та нижнього шару покриття із крупнозернистого асфальтобетону, а також монтаж двох водопропускних труб. Наразі тут виконуємо роботи зі встановлення бортових каменів та облаштування узбіч.
На інших ділянках дороги – км 16+800 – км 31+00 та км 59+500 – км 71+200 – проводимо розчищення придорожньої смуги від чагарників та порослі, земляні роботи, а також фрезерування зношеного дорожнього покриття. Відфрезерований матеріал накопичуємо на виробничій базі в місті Константинівка для подальшого виготовлення органо-мінеральної суміші шляхом його змішування з щебеневим матеріалом, цементом та бітумною емульсією. З даної суміші надалі буде влаштовано посилену дорожню основу. Саме такий етап капітального ремонту зараз проводимо на четвертій ділянці – км 71+200 – км 74+550.
До робіт залучено понад 100 працівників та 50 одиниць дорожньо-будівельної техніки. Працюємо у дві зміни. Роботи проводимо під рухом автотранспорту. Проїзд автотрасою організований у реверсному режимі по одній половині дороги. Ділянки проведення робіт облаштовані відповідними тимчасовими огородженнями та попереджувальними дорожніми знаками. Просимо водіїв зважати на них та дотримуватися правил дорожнього руху.
Завершити капітальний ремонт 30 кілометрів автотраси Н-32 «Покровськ — Бахмут — Михайлівка» плануємо до кінця дорожньо-будівельного сезону 2020 року.