На Дніпропетровщині розпочато ремонт «П’ятихатського напрямку» траси М-04

«Автомагістраль – Південь» продовжує реалізацію одного з найбільш масштабних проєктів – відновлення автошляху М-04 «Знам’янка-Луганськ-Ізварине» у Дніпропетровській області.
На початку серпня ми розпочали роботи на відрізку км 151+930 – км 196+816 від м. Дніпро в напрямку Кривого Рога загальною протяжністю 44,8 км. Рекордними темпами наші бригади виконали фрезерування зношеного покриття, влаштування основи та нижнього шару асфальтобетонного покриття на двох проїздах траси протяжністю майже 40 км. У перших числах жовтня ми вже розпочали влаштування верхнього шару асфальтобетонного покриття.
На початку жовтня ми уклали ще один договір на відновлення траси М-04 від межі з Кіровоградською областю до Криничанського поста поліції в рамках поточного середнього ремонту ділянки км 72+442 – км 151+930.
Ділянка пролягає територією П’ятихатського та Криничанського районів та є одним із найгірших відрізків автошляху М-04. Дорожнє покриття уражене чисельними ямами, вибоїнами та напливами, внаслідок чого рух транспорту подекуди здійснюється виключно узбіччями.
Ремонтні роботи передбачають повне відновлення дорожнього полотна, облаштування дороги та забезпечення безпечних умов руху на проблемній ділянці протяжністю 75,4 км.
Нещодавно стартували довгоочікувані ремонтні роботи на «П’ятихатському напрямку» траси М-04. Наразі роботи розпочато від межі областей, де наші бригади виконують зрізання чагарнику і дрібнолісся, планування узбіч, розпушення зношеного асфальтобетонного покриття фрезою, розподілення щебенево-піщаної суміші та влаштування посиленої дорожньої основи за методом «холодного ресайклінгу».
Незабаром також розпочнемо влаштування вирівнюючого шару покриття із крупнозернистої асфальтобетонної суміші товщиною 12 см.
До робіт на об’єкті задіяно понад 20 одиниць техніки та 30 працівників.
До кінця 2020 року задля забезпечення безпечних та комфортних умов руху заплановано відновити дорожнє полотно насамперед на найгірших відрізках траси.
Повне завершення робіт на всій протяжності ділянки та введення об’єкта в експлуатацію заплановано на наступний рік.