Міністр інфраструктури проінспектував будівництво в Одеському аеропорту

 

       

Міністр інфраструктури Володимир Омелян 26 лютого проінспектував перебіг будівництва злітно-посадкової смуги в одеському аеропорту.

Під час візиту на летовище міністр зауважив, що будівельні роботи не припинялися навіть у зимові місяці. Зараз тривають земляні роботи та основні підготовчі роботи до нового будівельного сезону. А вже на 15 березня, якщо середньо-добова температура підніметься вище позначки +5 оС, заплановане відновлення робіт з улаштування верхнього шару з бетону ЗПС.

Під час інспекції міністр оглянув усі основні робочі процеси, оцінив масштаб земляних робіт та пройшовся по влаштованому верхньому шару смуги. Володимир Омелян також поцікавився роботою бетоноукладача, відзначив оновлення парку техніки, розпитував про технологію укладання та зазначив, що заготовлено значний запас щебню для виробництва бетону та будівництва ЗПС.

Компанія «Автомагістраль-Південь» сподівається, що всі роботи в новому сезоні розпочнуться у визначені терміни. Попри це зараз спостерігаються певні маніпуляції з цифрами та спроби дискредитувати підрядників та загалом будівництво ЗПС. Зокрема, нещодавно з’явилася інформація щодо основних показників кошторису будівництва, у якій зіставляються непорівнювані речі. Наприклад, вартість будівельних матеріалів та робіт у 2013 та 2018 роках. І на підставі цих зіставлень, без оцінки зростання цін та інших об’єктивних факторів, ЗМІ публікують абсурдні висновки щодо кошторису будівництва.
Нагадаємо, нова злітно-посадкова смуга одеського аеропорту матиме 2800 м довжини і 45 м ширини. Після завершення її будівництва летовище зможе приймати повітряні судна типу Вoeing-757 і 767, а також інші літаки місткістю до 300 пасажирів.