Дорожники «Автомагістралі-Південь» спільно з саперами прибрали боєприпаси з автотраси

Під час проведення земляних робіт на автотрасі Добропілля-Лиман поблизу села Андріївка Донецької області бригада дорожніх будівельників «Автомагістралі-Південь» виявила кілька десятків боєприпасів часів Другої світової війни.

«Екскаватором корчували пні. Екскаваторник підняв пень, а під ним – снаряди. Одразу ж викликав співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій. Решта дорожників влаштували огородження місця знахідки на безпечній відстані. Адже безпека працівників та учасників дорожнього руху – передусім! Сапери, які прибули за викликом, вилучали боєприпаси впродовж чотирьох годин», – розповідає інженер відділу технічного контролю Максим Калашник.

За його словами, сапери вилучили із ділянки на узбіччі автотраси близько 20 артилерійських снарядів. Вибухонебезпечну знахідку вже утилізували на спеціальному полігоні.

Поки працювали сапери, дорожники «Автомагістралі-Південь» виконували земляні роботи на безпечній відстані.

«Сапери також перевірили узбіччя дороги, аби наші працівники могли продовжити благоустрій території у безпечних умовах. Ми також звернулися з офіційним листом до балансоутримувача дороги – Служби автомобільних доріг Донецької області – з проханням залучити саперів до перевірки прилеглих територій на вибухонебезпечні предмети. Очікується, що ці роботи розпочнуть найближчим часом», – зазначив Максим Калашник.