Черговий проєкт на Луганщині: ремонт автодороги Н-21

Цього року відновленням майже 40 км автотраси Т-13-06 «Сєвєродонецьк-Новоайдар» «Автомагістраль-Південь» уперше розпочала свою роботу у Луганській області та розширила географію власних проєктів до 10 регіонів.
Ми також розпочали роботи ще на одному об’єкті в Луганській області – поточний середній ремонт ділянки автотраси Н-21 «Старобільськ-Луганськ-Хрустальний-Макіївка-Донецьк, км 20+000 – км 39+960». Як і проєкт Т-13-06, відновлення дороги виконуємо у межах програми «Велике будівництво», ініційованої президентом України Володимиром Зеленським.
Ремонтна ділянка автодороги Н-21, що поєднує місто Старобільськ із містом Щастя, розташована між селом Штормове та селищем Новоайдар. Внаслідок того, що останні вісім років на цьому відрізку автошляху не проводилось необхідних ремонтних робіт при значній інтенсивності руху великовантажного транспорту, дорожнє покриття перебуває в незадовільному стані та потребує повного відновлення. Відтак ремонт ділянки передбачає значний комплекс відновлювальних робіт: поширення дорожнього одягу, фрезерування зношеного асфальтобетонного покриття,
влаштування посиленої дорожньої основи із щебенево-піщаної суміші, укріпленої цементом, та двошарового покриття із крупнозернистого асфальтобетону товщиною 10 см і щебенево-мастикового асфальтобетону товщиною 5 см.
Проєктом поточного середнього ремонту дороги також передбачено влаштування тротуарів та зовнішнього освітлення у населених пунктах, через які проходить траса, відновлення залізобетонних водопропускних труб, влаштування з’їздів та примикань, автобусних зупинок, бар’єрного огородження, дорожніх знаків, сигнальних стовпчиків та нанесення дорожньої розмітки.
Наразі проводимо підготовчі роботи на ділянці від Новоайдара в напрямку Старобільська. Придорожню смугу розчищаємо від чагарників та дрібнолісся. На перших трьох кілометрах траси наші дорожні бригади вже відфрезерували зношене покриття. Незабаром плануємо розпочати роботи з поширення та влаштування посиленої дорожньої основи.
Під час виконання робіт рух автотранспорту організовано однією половиною проїзної частини у реверсному режимі, тому перепрошуємо водіїв за тимчасові незручності і звертаємо увагу на встановлені тимчасові дорожні знаки, необхідність дотримання правил дорожнього руху та вказівок регулювальників.
Завершити комплекс робіт з відновлення дорожнього покриття на всій протяжності ділянки плануємо наприкінці поточного року.