Автотраса М-05 «Київ-Одеса»: випробування стихією

Цьогорічна зима видалася напрочуд сніжною і принесла чимало клопотів доглядачам доріг. Циклони йдуть чередою. Та учасники дорожнього руху можуть почуватися в безпеці на дорозі М-05 «Київ-Одеса» в межах Київської області. Понад сотню спеціалістів «Автомагістралі-Південь» готові цілодобово очищати автошлях від снігу та ожеледиці, тримати дорожнє покриття сухим і гарантувати людям доступ до всієї супутньої інфраструктури.

«Під нашим контролем понад 130 км автотраси, два десятки наземних і підземних переходів, понад 65 зупинок громадського транспорту», – розповідає В’ячеслав Хмарський, який очолює дорожньо-експлуатаційну дільницю «Автомагістралі-Південь».

Догляд за автотрасою наші спеціалісти розпочали 1 листопада. У команді В’ячеслава Хмарського фахівці, які не лише добре знаються на утриманні доріг, а й досконало вивчили особливості закріпленої за нашою компанією ділянкою.

«У Київавтодорі я займався саме всесезонним утриманням доріг. Коли «Автомагістраль-Південь» підписала контракт на утримання М-05, я запросив до компанії трьох виконробів, які відпрацювали по 15-25 років на ділянках цієї дороги. Вони знають цей автошлях як свої п’ять пальців. Тому в проведенні додаткових тренінгів для керівників потреби не було», – каже В’ячеслав Хмарський.

Частину співробітників дорожньо-експлуатаційної дільниці найняли завдяки тісній співпраці із Службою автомобільних доріг в Київській області. У САДі радили кращих спеціалістів.

«Найважчим за весь час утримання був минулий тиждень, коли випала велика кількість опадів, – говорить В’ячеслав Хмарський. – Та нам вдалося забезпечити безперебійний проїзд транспорту чистим дорожнім полотном у бік Одеси і у зворотному напрямку! Наслідки негоди прибирали 70 робітників, роботи вели цілодобово. На дорогу вийшли 26 комбінованих дорожніх машин «Форд», чотири навантажувачі, вісім автогрейдерів, два трактори та автозаправщик.

Зараз уся техніка та команда зимового утримання знаходиться на низькому старті на дорозі М-05. На п’яти базах у нас зберігаються 32 одиниці техніки, які за необхідності миттєво будуть на своїх ділянках.