“Автомагістраль-Південь” завершує цьогорічні ремонтні роботи на автомобільній дорозі Р-51 «Мерефа-Лозова-Павлоград»

“Автомагістраль-Південь” завершує цьогорічні ремонтні роботи на автомобільній дорозі Р-51 «Мерефа-Лозова-Павлоград».
Упродовж жовтня наші спеціалісти відремонтували останні 11 найгірших кілометрів дороги Р-51 за містом Лозова на відрізку від села Нова Іванівка до кордону з Дніпропетровською областю.
На цій ділянці, яка перебувала у вкрай незадовільному стані, ми влаштували нову посилену дорожню основу. Для цього стабілізували слабку конструкцію цементом за методом холодного ресайклінгу, після чого уклали щебенево-піщану суміш, оброблену цементом. Також влаштували вирівнюючий шар покриття із крупнозернистої асфальтобетонної суміші, модифікованої полімерними добавками.
Узагалі 2019 року на дорозі Р-51, яка була однією з найгірших у Харківській області, проведено колосальну комплексну роботу з відновлення покриття. Ми здійснили фрезерування старого покриття на ділянці 87,2 км, стабілізацію методом холодного ресайклінгу (14,2 км), влаштування основи укріпленої цементом (73,9 км), армування шарів асфальтобетонного покриття композитними матеріалами (13,3 км), влаштування вирівнюючого шару покриття (87,2 км) та влаштування верхнього шару покриття (54,3 км).
Таким чином у 2019-му Харківщина нарешті отримала оновлену на всій протяжності дорогу регіонального значення. Наступного року на ній планується повне завершення робіт, яке передбачає влаштування верхнього шару покриття, облаштування та благоустрій придорожньої смуги.
Наразі роботи тривають: наші працівники закінчили встановлення бар’єрної огорожі та до кінця листопада планують завершити роботи з досипання та укріплення узбіч, встановлення дорожніх знаків та нанесення тимчасової дорожньої розмітки.