«Автомагістраль-Південь» завершила влаштування верхнього шару цементобетону на основному проїзді штучної злітно-посадкової смуги у міжнародному аеропорті «Одеса»

«Автомагістраль-Південь» завершила влаштування верхнього шару цементобетону основного конструктиву штучної злітно-посадкової смуги шириною 45 м у міжнародному аеропорту «Одеса». Найближчі плани – влаштування верхнього шару з цементобеону узбіччя смуги та завершення робіт на рульових доріжках.
Наші будівельники влаштували 40-сантиметровий шар цементобетонної суміші загальною площею 130 тис. м2. Довжина власне злітно-посадкової смуги – 2 км 800 м, а з урахуванням укріплених торців її протяжність складає 2 км 900.
До кінця місяця плануємо розпочати влаштування узбіччя з обох боків ШЗПС по 7,5 м, яке буде виконано із 26-сантиметрового шару цементобетону. Наразі фахівці «Автомагістралі-Південь» завершують влаштування основи узбіч з піскоцементу і готують бетоноукладач Gomaco для початку робіт на смугах знепилення (укріплених узбіччях). На льотному полі добігають завершення земляні роботи, зокрема, відновлення рослинного шару ґрунту.
Після отримання дозволу на виконання робіт в зоні наближеній до існуючої ШЗПС від відповідних служб, наші фахівці закінчать влаштування нижніх шарів конструктиву і згодом почнуть влаштування верхнього шару покриття на рульових доріжках. До ЗПС примикають чотири руліжні доріжки, на них вже влаштовані нижні шари із георешітки, щебеню, щебенево-піщаної суміші, піскоцементу та «пісного» бетону в межах, у яких було дозволено виконання робіт.
Зараз в аеропорту працює 125 співробітників «Автомагістралі-Південь» та задіяно близько 35 одиниць спецтехніки і оберти будівництва не спадають, попереду ще немало роботи.