«Автомагістраль-Південь» закупила обладнання для реалізації найсучаснішої технології проектування сумішей Superpave

Тепер наша лабораторія зможе ще ретельніше контролювати вхідні матеріали на заводи та готову асфальтобетонну суміш на кожному етапі виробництва.

Для того, щоб використовувати можливості цієї технології на 100%, керівники та спеціалісти нашої лабораторії невпинно навчаються у кращих світових вчених та експертів дорожньо-будівельної галузі. Ми постійно придивляємось до нових технологій та впроваджуємо їх на наших виробництвах та лініях.

Нещодавно з тижневого навчання у Міланському політехнічному університеті повернулися керівник регіональної лабораторії у Дніпропетровській області Віталій Екімов та керівник лабораторії Східного регіону Олеся Алексеєнко.

«Ця політехніка – навчальний заклад із величезним досвідом і історією, він працює з 1863 року. У них дуже сильна дорожньо-будівельна кафедра, викладацький склад якої знає про галузь не з книжок, а безпосередньо із практики», – розповідає Віталій Екімов.

Практичні заняття були як на оснащенні, яке закупила для лабораторії наша компанія, наприклад на приладі для вимірювання глибини колієутворення, так і на ексклюзивному обладнанні університету, зокрема секторному пресі власного проектування.

«У нас були практичні заняття по роботі з гіратором – приладом, який максимально достовірно імітує роботу катка. В гіраторі видно практично всю картину ущільнення асфальтобетонної суміші», – додає Віталій.

Віталій розповів, що часто лекції перетворювались на дискусії, де як викладачі, так і слухачі ділилися своїм досвідом роботи на обладнанні, проблемами, з якими стикались під час випробувань та шляхами їх подолання.

Наші спеціалісти кажуть: поспілкувавшись із європейськими експертами галузі стає зрозуміло, що контроль якості в «Автомагістраль-Південь» не поступається світовим стандартам. Але це не означає, що можна зупинитися в своєму розвитку – ми плануємо поступово, але стало впроваджувати нові тести для бітумів, інертних матеріалів та АБЗ.