«Автомагістраль-Південь» стала одним з учасників інвестиційного форуму RE:think, який сьогодні відбувся у Маріуполі

«Автомагістраль-Південь» стала одним з учасників інвестиційного форуму RE:think, який сьогодні відбувся у Маріуполі. Одна з ключових тем заходу – інвестиції в інфраструктуру. Про те, що саме інфраструктура може і повинна стати тією сферою, яка залучить до України інвесторів, говорили і президент, і прем’єр-міністр.
Представники Кабміну декларували готовність української влади створити привабливі для зарубіжних інвесторів умови, у тому числі й за рахунок механізму концесії. Були досягнуті й конкретні домовленості про співпрацю з міжнародними донорами.
Зокрема, представники Кабміну і ЄБРР підписали меморандум, що відкриває шлях до реалізації програми ремонту регіональних доріг в Україні. Перший етап передбачає фінансування в обсязі 300 млн євро.
На думку генерального директора нашої компанії Миколи Тимофеєва, дуже важливо, щоби в реалізації проекту змогли взяти участь українські компанії. Керівник «Автомагістралі-Південь» наголосив, що залучення інвестицій в інфраструктуру не є процесом, рівнозначним приходу до країни іноземних дорожніх підрядників. Інвестиції ефективні лише в тому випадку, якщо вони стимулюють розвиток бізнесу в самій Україні.
«Володимир Зеленський сьогодні заявив, що його головний пріоритет – рівні та єдині правила гри для всіх. Для великого, середнього і малого бізнесу. Як українського, так і міжнародного. Тільки чесна конкуренція, за словами глави держави, дозволяє будувати процвітаючу економіку, процвітаючу Україну. Хочу сказати, що українські дорожні компанії не бояться чесної конкуренції. Траса Н-08, яку сьогодні високо оцінив президент, – це приклад того, що українські компанії вміють будувати дороги європейського класу. Наші компанії інвестують у нові заводи, нову техніку, в нові технології. Але для подальшого розвитку, для виходу на ринки сусідніх країн нам потрібні рівні умови із іноземними компаніями, які приходять на український ринок. Ми всі дуже раді, що Кабмін і ЄБРР дали старт програмі ремонту регіональних доріг, але дуже важливо, щоби до конкурсів із реалізації проекту були допущені лідери українського ринку. Лише в цьому випадку будуть виконані поставлені президентом завдання – інвестиції в інфраструктуру стануть стимулом для розвитку суміжних галузей, будуть створені нові робочі місця, а економіка зростатиме темпами 5-7% на рік», – зазначив Микола Тимофеєв.