«Автомагістраль-Південь» поглиблює співпрацю з всесвітньою федерацією інженерів-консультантів FIDIC

26-27 березня у Києві відбувся дводенний семінар FIDIC за участю акредитованого тренера Міжнародної федерації інженерів-консультантів FIDIC Адріани Спассової, в якому взяли участь представники нашої компанії. «Автомагістраль-Південь» є учасником Асоціації інженерів-консультантів України (АІКУ), яка з 2008 року входить до FIDIC.

FIDIC – це всесвітня практика реалізації проектів, яка зосереджена в уніфікованих правилах і стандартах. Впровадження правил FIDIC в Україні є наступним кроком після появи системи Prozorro. Мета FIDIC – досягти прозорої, злагодженої, синхронної роботи всіх учасників будівельного ринку з високим рівнем відповідальності та взаємодії. Імплементація правил дозволяє країні залучити до фінансування інфраструктурних об’єктів потужних міжнародних інвесторів, адже особливістю контрактів FIDIC є обов’язкова наявність незалежного інженера-консультанта. Зі своєю командою він контролює всі етапи будівництва, відповідаючи за якість побудованого об’єкту.

Наразі в Україні проходить процес об’єднання міжнародного досвіду та української практики, щоб створити базу для адаптації будівельного законодавства відповідно до стандартів FIDIC. Представники FIDIC тісно співпрацюють з державними структурами, проводять лекції та семінари.

У дводенному семінарі модуль 1-А за участю акредитованого тренера FIDIC Адріани Спассової взяли участь і представники нашої компанії: наші фахівці пройшли навчання FIDIC і отримали сертифікати нового зразка.

Відкриваючи семінар, пані Адріана Спассова відзначила важливість виходу офіційної червоної книги FIDIC-1999 українською й англійською мовами в Україні, яка побачила світ 18 березня цього року.

«Я вітаю АІКУ та учасників семінару з цією подією, вихід офіційного перекладу – це велике досягнення національної асоціації АІКУ. Дуже добре, що книгу зробили двома мовами – українською та англійською», – зауважила тренер FIDIC.

На сьогоднішній день по всьому світі видано 53 сертифікати нового зразка, п’ять з них отримали фахівці «Автомагістраль-Південь».

За словами генерального директора «Автомагістраль-Південь» Миколи Тимофеєва, який є сертифікованим інженером-консультантом FIDIC, тісна співпраця з федерацією дає нашій компанії можливість адаптувати виробничі процеси до міжнародних стандартів. Це є дуже важливим, адже «Автомагістраль-Підвень» у цьому році вийшла на ринки сусідніх країн та реалізовує проекти, що фінансуються світовими фінансовими структурами.