Відсьогодні роботи на автошляху Н-08 «Запоріжжя-Маріуполь» почали проводити у дві зміни

Відсьогодні роботи на автошляху Н-08 «Запоріжжя-Маріуполь» почали проводити у дві зміни. Тобто майже 24 години на добу. Виробничі процеси не зупиняються навіть вночі, адже компанія зобов’язалась завершити проект до 10 жовтня.
На об’єкті працюють 10 спеціалізованих бригад, загалом залучено вже понад 350 працівників, задіяно 110 одиниць дорожньо-будівельної техніки.
З 2 серпня (нашого останнього повідомлення про хід робіт на Н-08) на всіх трьох ділянках проекту реалізований величезний обсяг робіт.
Біля міста Оріхів відфрезеровано понад 4 км старого асфальтобетонного покриття, на ділянці довжиною 1 км влаштували ЩПС, укріплену цементом. На майже 4 км влаштували верхній шар асфальтобетонної суміші з ЩМА-20.
Біля міста Пологи, де роботи тільки-но розпочалися, відфрезеровано 4,5 км старого покриття.
Біля смт Розівка знятий старий асфальт на відрізку 8,6 км, майже на 6 км влаштований шар ЩПС під регенерацію, сама регенерація проведена на 3 км. Крім того, більш, ніж на 1 км влаштований вирівнюючий шар АБС.
Під час ремонту траси Н-08 використовується увесь наш арсенал сучасних технологій дорожнього будівництва. Зокрема, технологія «холодного ресайклінгу». Асфальтобетонна суміш містить у своєму складі модифікований бітум, що покращує експлуатаційні характеристики покриття.
ДОВІДКОВО:
В середині липня відбулась нарада за участю Президента України та дорожніх підрядних організацій. Володимир Зеленський поставив завдання пришвидшити відновлення стратегічно важливої траси Н-08.
Згідно із запланованими на 2019 рік обсягами фінансування, наша компанія мала відремонтувати 12 км автотраси. Але за підсумками наради перед нами поставлене завдання додатково відновити ще 47 км. Термін виконання – до 10 жовтня 2019 року.
Тобто до жовтня ми маємо відфрезерувати ще 450 тис. квадратних метрів старого асфальтобетонного покриття, облаштувати 150 тис. квадратних метрів основи дорожнього одягу зі ЩПС, обробленої цементом. А на 94 тис. квадратних метрах провести регенерацію конструктивних шарів.