Відремонтовану «Автомагістраллю-Південь» дорогу «Східниця-Пісочна» на Львівщині відкрили грандіозним мотопробігом байкерів

У Львівській області минулого тижня було справжнє дорожнє свято: відкрили дорогу Т-14-02 «Східниця-Пісочна». Середній поточний ремонт ділянок цієї автотраси наша компанія завершила на початку вересня. Першими якість нового покриття автошляху перевірили сотні байкерів, які з’їхалися з усієї України на масштабний мотопробіг.
Колона байкерів стартувала у селі Солонка під Львовом. Саме звідси починається один із головних туристичних маршрутів Львівщиною – майже 100-кілометрова дорога до рекреаційних перлин та популярних курортів Прикарпатського краю: «Сколівські Бескиди», фортеці Тустань, Східниці, Трускавця. Через півтори години довжелезна колона байкерів прибула до Східниці. Половину шляху подолали по ділянках, які відновлювала «Автомагістраль-Південь».
«Дорога шикарна. Я кілька разів мандрував на байку Європою, аж до Норвегії пощастило дістатися, і можу запевнити: нічим ця дорога до Східниці не відрізняється від європейських трас. Якість – найвищий клас. Дорога гладка, радіуси поворотів вивірені, проїзд безпечний. Дорога проходить через гірську місцевість, минає повз струмки та хвойні ліси. Під час поїздки можна милуватися краєвидами», – поділився враженнями від мотопробігу байкер «Голландець».
Байкери не вперше відзначають високу якість доріг, відновлених «Автомагістраллю-Південь».
«Після нинішнього мотопробігу у байкерів зародилася ідея відкривати усі дороги, які ремонтує компанія. Байкери постійно в дорозі. Вони знають про стан автошляхів чи не найкраще. Тому їхня участь у таких заходах – це своєрідний знак якості дорожніх робіт», – кажуть організатори мотопробігу.
Ремонт дороги Т-14-02 наша компанія виконала цьогоріч. На ділянках загальною протяжністю близько 40 км відфрезерували зношений шар дорожнього покриття, влаштували укріплену основу зі щебенево-піщаної суміші та конструктивні шари асфальтобетону, з’їзди та тротуари у межах населених пунктів,в становили металеве бар’єрне огородження, дорожні знаки маршрутного орієнтування, нанесли дорожню розмітку.
Радіють відновленій дорозі й місцеві мешканці, які прийшли привітати учасників мотопробігу.
До карантину до нас приїжджали відпочивальники з усієї Європи. Трохи нарікали на якість дороги. Тепер, після ремонту, коли ми маємо таку гарну дорогу, сподіваємося, що кількість туристів до нас зросте у рази», – розповів селищний голова Східниці Іван Піляк.
«Автомагістраль-Південь» також сподіваємося, що відновлена дорога пришвидшить економічний, культурний та інвестиційний розвиток Прикарпаття. Ми пишаємося участю в реалізації цього важливого інфраструктурного проєкту й рухаємося далі, до нових перемог!
Будуємо Україні разом!