Відновлення автошляху Т-21-11 вийшло на завершальний етап

На Харківщині завершуємо відновлення автотраси Т-21-11 «Чугуїв-Печеніги-Великий Бурлук» на відрізку км 1+200 – км 27+321.
Траса Т-21-11 поєднує Харків із районними центрами області й має важливе значення для регіону, адже веде до популярних місць відпочинку місцевих мешканців на березі Печенізьського водосховища.
Дорогу було побудовано у 1960-х роках, і з цього часу на ній жодного разу не проводився капітальний ремонт. За два місяці роботи майже на всій протяжності ремонтної ділянки ми відновили зношене дорожнє полотно за зразком сучасного автошляху європейського рівня.
Наші бригади провели комплекс робіт із забезпечення нормативної ширини проїзної частини та підсилення дорожньої конструкції: виконали розширення дорожньої основи, влаштували шар основи з щебенево-піщаної суміші, укріпленої цементом. Далі було влаштовано два шари асфальтобетонного покриття: вирівнюючий шар з крупнозернистої асфальтобетонної суміші та верхній – із щебенево-мастикової асфальтобетонної суміші.
А на іншій ділянці, яка проходить по дамбі Печенізького водосховища, для попередження появи відображених тріщин, проєктом передбачалось влаштування прошарку із армуючого синтетичного матеріалу поверх покриття із цементобетонних плит при укладанні шарів асфальтобетону.
Наразі залишається виконати верхній шар покриття на підходах до мосту у населеному пункті Кицівка, який ми влаштуємо після завершення мостобудівельних робіт.
Паралельно наші бригади виконують роботи з досипання та розширення до нормативних параметрів земляного полотна, проводять укріплення узбіч, облаштування з’їздів, автобусних зупинок та ремонт водопропускних труб. Незабаром також будуть розпочаті роботи з нанесення дорожньої розмітки, встановлення бар‘єрного огородження та дорожніх знаків.
Завершити всі роботи на ділянці км 1+200 – км 27+321 автодороги Т-21-11 «Чугуїв-Печеніги-Великий Бурлук» плануємо в листопаді поточного року.