В Україні з’явиться карта будівництва доріг

Весною все більше українців замислюються над питанням, чи оптимально розподіляються кошти на ремонт доріг. На що йде «дорожній податок», закладений у ціні кожного реалізованого на АЗС літра палива?

Команда Офісу ефективного регулювання (Better Regulation Delivery Office, BRDO) запустила інтерактивну карту, яка дозволяє водіям дізнатися, коли планується ремонт певної ділянки дороги, яка підрядна компанія зробить його і яку суму коштів на це буде витрачено.

За допомогою сервісу також можна побачити цілісну картину стану дорожньої інфраструктури в областях та в Україні загалом: перебіг тендерних процедур, конкуренцію дорожньо-будівельних компаній, плани щодо ремонтів  доріг.

На нашу думку, ініціатива BRDO дуже корисна. Вона дозволить нарешті зрозуміти реальний стан речей. Побачити, що виділених на дороги коштів недостатньо, щоби відремонтувати все й одразу. І що дуже багато залежить від того, хто конкретно виконуватиме ремонт. Адже крім компаній, які працюють на совість і чиї дороги витримують багаторічну експлуатацію, на ринку є несумлінні підрядники, чиї нові автошляхи швидко та передчасно псуються.

Окрім того, чимало залежить від того, хто займається утриманням дороги. Тепер водії мають можливість побачити компанію-виконавця та зробити висновки на основі фактів. Ми вітаємо ініціативу BRDO та готові допомогти керівникам проекту необхідною інформацією.