У Києві триває реконструкція вулиці Академіка Туполєва

У жовтні 2018 року «Автомагістраль-Південь» розпочала довгоочікувану реконструкцію столичної вулиці Академіка Туполєва загальною протяжністю 3,1 км.

Проект реконструкції вул. Туполєва передбачає: розширення проїзної частини (що значно збільшить пропускну спроможність вулиці); реконструкцію існуючих тротуарів вздовж проїзної частини з улаштуванням велосипедних доріжок; перекладання інженерних мереж, які підпадають під пляму реконструкції – теплові мережі, водопровід, газопровід, дощова каналізація, електричні мережі;  прокладання інженерних мереж для приєднання об’єкту до електричних мереж (зовнішнє освітлення, світлофорні об’єкти); благоустрій та озеленення прилеглої до вулиці території (в межах червоних ліній).

Для вільного пересування людей з обмеженими фізичними можливостями в місцях наземних пішохідних переходів через проїзну частину вул. Академіка Туполєва, примикання тротуарів до виїздів/заїздів до прилеглої території, влаштовується пониження бортового каменю на ширину тротуару з перепадом в 2.5 см.

Крім цього, на примиканнях та перетинах зі світлофорним регулюванням дорожнього руху передбачається влаштування пішохідних світлофорів зі звуковим сигналом.

«Наразі тривають роботи з розбирання дорожнього одягу та роботи з розширення проїзної частини на ділянці від вул. Естонська до вул. Салютна. Також на завершальній стадії тривають роботи з прокладання дощової каналізації на ділянці від вул. Стеценка до вул. Салютна», – розповів Вадим Голота, інженер відділу технічного контролю.

До кінця поточного року, за сприятливих погодних умов, планується завершити роботи з прокладання дощової каналізації, завершити земляні роботи та влаштувати нижній шар основи дорожнього одягу зі щебенево-піщаної суміші С-5 (на ділянці розширення), виконати частково роботи по електричній мережі та освітленню.

Продовжити реконструкцію вул. Академіка Туполєва планується на початку 2019 року з настанням сприятливих погодних умов.