У Донецькій та Луганській областях «Автомагістраль-Південь» відновила понад 120 км автодоріг

Минулого року у Донецькій та Луганській областях «Автомагістраль-Південь» відновила понад 120 км автодоріг. У східних регіонах країни наша компанія створила потужну виробничу базу, яка дозволяє виконувати роботи найскладнішого рівня. Про реалізацію найамбітніших проєктів відновлення дорожньої інфраструктури дивіться у нашому відеоогляді.
Донеччина
Відновлювати дороги у східному регіоні «Автомагістраль-Південь» розпочала у 2017 році. У верхньому шарі асфальтобетонного покриття відремонтовано близько 80 км автошляхів. Із них близько 60 км – у 2020 році.
Один із найбільших проєктів компанії минулого сезону – капітальний ремонт трьох ділянок автотраси Т-05-14 «Добропілля-Лиман» між містами Краматорськ та Добропілля.
Не менш масштабний інфраструктурний проєкт – капітальний ремонт чотирьох ділянок автошляху Н-32 «Покровськ — Бахмут — Михайлівка» загальною протяжністю понад 30 км.
Під час його реалізації компанія використовувала найсучасніші технології дорожнього будівництва. Зокрема, унікальне для України обладнання – бетонолом RB-500, спеціально доставлений зі США.
Виробнича база компанії розташована у місті Костянтинівка, де працює змішувальна установка для приготування холодних сумішей Marini Cold Mix Plant продуктивністю 400 тонн на годину.
Кількість працівників, залучених до роботи на об’єктах у Донецькій області, торік зросла до 450 осіб, а кількість техніки перевищила 240 одиниць.

Луганщина
2020 року Луганська область стала десятим регіоном присутності «Автомагістралі-Південь».
У прем’єрному сезоні компанія відремонтувала близько 60 км доріг.
Найбільший проєкт компанії на Луганщині – поточний середній ремонт траси Т-13-06 «Сєвєродонецьк–Новоайдар». Майже 40-кілометрову ділянку відновлено у стислі терміни – усього за 4 місяці.
Іще один проєкт у регіоні – ремонт 20 км автодороги Н-21 «Старобільськ–Луганськ–Хрустальний–Макіївка–Донецьк». Роботи стартували у серпні, а до кінця сезону на всій протяжності дороги влаштовано нижній шар асфальтобетонного покриття, а на більшій частині ділянки – верхній.
До виконання робіт на об’єктах у Луганській області в 2020 році компанія залучила майже 200 співробітників та понад 150 одиниць спецтехніки.
Як і в кожному регіоні присутності, у Луганській області «Автомагістраль-Південь» створила повний виробничий цикл. У місті Сєвєродонецьк розміщені асфальтобетонний завод MARINI TOP TOWER 3000 продуктивністю 240 тонн на годину та змішувальна установка для приготування холодних сумішей MARINI coldFALT 400 продуктивністю 400 тонн на годину.
«Автомагістраль-Південь» – будуємо Україну разом!