У Дніпропетровській області в 2020 році відремонтовано у верхньому шарі близько 130 км доріг

На Дніпропетровщині «Автомагістраль-Південь» реалізує найбільший інфраструктурний проєкт в Україні, відновлює сотні кілометрів доріг та забезпечує всесезонне утримання понад 3 тисяч км автошляхів. За кількістю проєктів це найбільший регіон присутності компанії, і саме про результати дорожньо-будівельних робіт у ньому – наша наступна відеорозповідь.
Найбільш масштабним проєктом «Автомагістралі-Південь» у Дніпропетровській області 2020 року стало будівництво чотирисмугового автошляху Н-31 «Дніпро-Кобеляки-Решетилівка», яке велося відразу на дев’яти ділянках загальною протяжністю понад 28 км. Темпи реалізації цього проєкту вражають: лише обсяг земляних робіт склав понад мільйон кубометрів. Наразі у верхньому шарі дорожнього покриття завершено 27 км траси. Також проєктом передбачене будівництво шляхопроводу для проїзду сільськогосподарської техніки, двох скотопрогонів, двох дворівневих транспортних розв’язок та мосту через канал «Дніпро-Донбас».

У 2021 році розпочнеться спорудження іще 30 км дороги Н-31 на ділянці від каналу «Дніпро-Донбас» до межі з Полтавською областю. Відповідний найбільший договір у дорожньо-будівельній галузі в історії сучасної України «Автомагістраль- Південь» підписала наприкінці 2020-го.
Іще одним важливим проєктом у регіоні є будівництво другої черги південного обходу міста Дніпро від траси Н-08 до Південного мосту протяжністю 7 км.
Окрім робіт з будівництва, «Автомагістраль-Південь» 2020 року у режимі non-stop проводила поточні середні ремонти двох ділянок автошляху М-04 «Знам’янка-Луганськ-Ізварине» та понад 80 км трас Н-11 «Дніпро-Миколаїв» і Н-23 «Кропивницький-Кривий Ріг-Запоріжжя».
Загалом у Дніпропетровській області торік компанія відновила у верхньому шарі близько 130 км доріг. До робіт було залучено понад 1000 працівників і  700 одиниць спецтехніки, зокрема новітні перевантажувачі асфальтобетонних сумішей VÖGELE PowerFeeder MT 3000.
В області створено шість виробничих баз, які обладнані високопродуктивними асфальтобетонними заводами та змішувальними установками. На виробничій базі у Новомосковську діє надсучасний науково-дослідний центр, який проводить випробування якості асфальтобетонних сумішей за передовою системою Superpave.
Компанія також здійснює всесезонне обслуговування та утримання майже 3000 км доріг державного значення.
Починаючи з 2017 року, «Автомагістраль-Південь» відремонтувала та побудувала в Дніпропетровській області понад 30 об’єктів загальною протяжністю понад 250 км.