Трасу Р-15 у Волинській області відновлюємо на трьох ділянках одночасно

«Автомагістраль-Південь» розпочала роботи з середнього поточного ремонту на ще одній, третій ділянці регіональної автодороги Р-15 «Ковель – Жовква» – на км 42+000 — 44+708 та км 45+255 – км 48+670 між селом Верба та містом Володимир-Волинський.
Нова ділянка ремонту розташована на в‘їзді до Володимира-Волинського з Ковеля. Рух автотранспорту цим відрізком дороги дуже інтенсивний, тож стан дорожнього покриття за останні роки експлуатації істотно погіршився.
Відтак, згідно з технічним завданням, передбачено комплекс робіт із відновлення цієї ділянки дороги загальною протяжністю 6,12 км: фрезерування зношеного асфальтобетонного покриття, влаштування посиленої основи зі щебенево-піщаної суміші, укріпленої цементом, та двох шарів асфальтобетонного покриття з крупнозернистої та щебенево-мастикової сумішей.
Наразі наші бригади одночасно влаштовують посилену основу та вирівнюючий шар асфальтобетонного покриття.
На іншій ділянці – на під’їзді до міста Володимир-Волинський, км 0+000 – км 1+250 – уже завершено влаштування верхнього 5-сантиметрового шару зі ЩМА на основному проїзді дороги.
А на об’їзній дорозі Володимира-Волинського, км 0+000 – км 3+800, наші бригади вже виконали влаштування дорожньої основи зі щебенево-піщаної суміші, укріпленої цементом, та нижнього шару дорожнього покриття зі крупнозернистої асфальтобетонної суміші товщиною 10 см.
Незабаром розпочнемо роботи зі влаштування верхнього шару покриття.
Під час виконання робіт на ділянках ремонту рух автотранспорту здійснюється в реверсному режимі на одній половині проїзної частини.
Завершити поточні середні ремонти всіх трьох ділянок траси Р-15 «Ковель – Жовква» плануємо до кінця поточного року. Після проведення комплексу робіт з облаштування узбіч, з’їздів та автобусних зупинок, встановлення нових дорожніх знаків і нанесення дорожньої розмітки Володимир-Волинський отримає якісно відновлені ділянки дороги Р-15 на об’їзді та в’їзді до міста, що забезпечить комфортні та безпечні умови для місцевих мешканців та транзитного транспорту.