Сьогодні почали влаштування основу дорожнього одягу на столичному проспекті Степана Бандери

Сьогодні розпочали влаштування основи дорожнього одягу на другому проїзді кілометрової ділянки першого етапу капітального ремонту проспекту Степана Бандери.
Роботи на транспортній артерії продовжуємо цілодобово – такий темп дозволив менш ніж за місяць завершити влаштування основи, нижнього та середнього шарів а/б покриття смуги, яка прямує до вул. Олени Теліги. А також, згідно затвердженої в поліції схеми організації дорожнього руху на тимчасове положення, перейти до протилежного напряму, що веде до Північного мосту. Роботи на цій ділянці ми розпочали в суботу: відфрезерували старе асфальтобетонне покриття, демонтували бортовий камінь, частково розібрали існуючу дощову каналізацію.
На даний час виконуємо роботи в чіткій технологічній послідовності. (заміна нових елементів дощової каналізації, підготовчі роботи з подальшим влаштуванням основи та конструктивних шарів асфальтобетонного покриття дорожнього одягу тощо).
Зараз на об’єкті працює 15 одиниць дорожньо-будівельної спецтехніки та 25 співробітників.
Додамо, що відрізок смуги, що йде в напрямку вул. Олени Теліги, зараз відкритий для руху транспорту. Тож проспект залишається повністю проїзним, незважаючи на ремонт.
ДОВІДКОВО:
«Автомагістраль-Південь» відремонтує частину проспекту від вул. Олени Теліги до Північного мосту протяжністю 3,831 км. Усі роботи на об’єкті планують завершити до листопада 2020 року. Загальна вартість робіт – 590 млн.
Ми влаштуємо близько 155 тис. м2 нового дорожнього одягу, побудуємо 4 км велодоріжок з кожної сторони руху, встановимо нові опори освітлення.
Крім того, наші спеціалісти влаштують близько 34 тис. м2 тротуарів із фігурних елементів мостіння (ФЕМ) та 7 тис. 600 м2 технічних тротуарів з асфальтобетону, встановлять нове бар’єрне огородження, відремонтують дощову каналізацію, встановлять нову контактну мережу для безпечного та комфортного руху тролейбусів, замінять стару систему засобів організації дорожнього руху та проведуть заходи із благоустрою території.