Швидкісній трасі «Київ-Бориспіль» подовжуємо експлуатаційний термін

Швидкісній трасі «Київ-Бориспіль» подовжуємо експлуатаційний термін

Гордість вітчизняного автодорожнього будівництва – ділянка траси М-03 «Київ-Харків–Довжанський» від Києва до Борисполя – усе частіше вимагає аварійного ремонту. Дорога споруджена 2004 року, і з того часу капітально не ремонтувалась. Постійний жвавий рух транспорту, недотримання міжремонтних термінів, а також незабезпечення належного догляду за станом дорожнього покриття у попередні роки призвели до появи ямковості та деформацій на окремих ділянках автодороги.

Врятувати М-03 від можливих масштабних руйнувань дозволила передача дороги в експлуатаційне утримання приватній компанії.

Тепер «Автомагістраль-Південь» на даній ділянці в постійному режимі виконує вчасне прибирання снігу, аварійний ремонт та інші заходи, аби експлуатаційний стан автомобільної дороги задовольняв вимоги щодо безпеки дорожнього руху.

У квітні на М-03 наші дорожньо-експлуатаційні підрозділи виконали ліквідацію ямковості та деформацій дорожнього покриття, що виникли в процесі експлуатації, обсягом понад 14,6 тис. кв. м. На травень заплановано провести аварійні ремонти обсягом 17 тис. кв. м. Усі ділянки ремонту та технології проведення робіт визначені та погоджені зі Службою автомобільних доріг у Київській області.

Роботи виконуємо методом «карткового» ямкового ремонту, який передбачає фрезерування зношеного дорожнього покриття, очищення поверхні від пилу та залишків фрезерування, нанесення бітумної емульсії з послідуючим укладанням гарячої асфальтобетонної суміші асфальтоукладальником та ущільненням її котками.

До проведення поточних аварійних ремонтів залучено 30 працівників та 12 одиниць техніки.

До кінця місяця заплановано провести ліквідацію ямковості та деформацій дорожнього покриття на 20 ділянках-«картах».

На період виконання робіт ділянки ремонту огороджуємо відповідно до тимчасових схем організації дорожнього руху, погоджених Національною поліцією.

Окрім проведення поточних аварійних ремонтів, наші дорожньо-експлуатаційні підрозділи здійснюють постійний догляд за дорожнім покриттям, шляховими спорудами та смугою відводу автотрас, утримують їх у чистоті та порядку, оперативно усувають виявлені перешкоди для дорожнього руху.

Нагадаємо, у Київській області «Автомагістраль-Південь» здійснює експлуатаційне утримання на понад 240 км автомобільних доріг, а саме М-05 Київ-Одеса та М-03 Київ-Харків–Довжанський.
У Дніпропетровській області забезпечуємо безпечне використання міжнародних трас М-04 «Знам’янка-Ізварине» (+обхід Дніпра), М-18 «Харків-Ялта», М-29 «Харків-Перещепине», національних трас Н-08 «Бориспіль-Маріуполь» (+під’їзд до аеропорту «Дніпро»), Н-11 «Дніпро-Миколаїв (через Кривий Ріг)», Н-15 «Запоріжжя-Донецьк», Н-23 «Кропивницький-Запоріжжя» (+під’їзд до аеропорту «Кривий Ріг»), Н-31 «Дніпро-Решетилівка», чотирьох регіональних та 40 територіальних доріг загальною протяжністю близько 3 тис. км.
У Харківській області виконання робіт експлуатаційного утримання проводимо на 265 км доріг М-18 «Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта» та М-29 «Харків-Перещепине».