Керівник регіональної геодезичної служби Олександр Онищенко: «Відповідаю за ремонт і будівництво 150 кілометрів доріг»

2020-й для компанії – рік постійних рекордів. Але успіхи «Автомагістралі-Південь» – це насамперед трудове звершення наших співробітників.
Місяць тому ми анонсували корпоративний конкурс «Є рекорд!». Наша мета – визначати рекордсменів компанії. Ми вже зібрали перші пропозиції та заявки, тож починаємо кваліфікаційний етап – знайомство з учасниками конкурсу.
Перший наш кандидат – Олександр Онищенко, начальник геодезичної служби у Дніпропетровській області.
Олександр працює в «Автомагістралі-Південь» четвертий рік. За цей час виріс із геодезиста до начальника регіональної геодезичної служби. Фактично до його слова при вирішенні професійних питань прислухаються решта геодезистів компанії. Адже фахівці, підготовлені Олександром, працюють на кожному об’єкті «Автомагістралі-Південь» – від поточних середніх ремонтів до будівництва нових автотрас.
«За кожною областю закріплений окремий начальник, який відповідає за геодезичний супровід усіх об’єктів ремонту та будівництва доріг, які ми виконуємо у регіоні, – розповідає Олександр Онищенко. – Компанія динамічно розвивається, проводить технологічне переоснащення. Це дозволяє зростати професійно і нашим працівникам».
Олександр Онищенко був одним із перших наших колег, хто опановував системи управління технікою Trimble 3D та Topcon 3DMC². Їх застосовують для виконання високоточних земляних робіт на об’єктах. Система Trimble 3D створює тривимірний макет, відповідно до якого роботизований тахеометр управляє висотою відвалу автогрейдера. Супутникова система управління Topcon 3DMC² за допомогою спеціальних датчиків регулює висоту відвалу на бульдозері незалежно від погодних умов та часу доби. Застосування цих технологій дозволяє нам суттєво зменшити витрати часу та ресурсів при розрівнюванні матеріалів відповідно проєктних відміток і гарантувати високу якість виконання робіт.
«Моїм особистим рекордом 2020 року став одночасний супровід одразу чотирьох проєктів та формування найбільшого штату геодезичної служби, – ділиться Олександр Онищенко. – На початку будівельного сезону я відповідав за роботи на об’єкті будівництва автотраси Н-31. А нині забезпечую ще й геодезичний супровід проєктів Н-11, Н-23 і М-04. Сумарно це понад 150 кілометрів ремонту та будівництва доріг. Складність завдань виросла в рази. Адже будівництво одного кілометра траси Н-31 за обсягом геодезичних робіт зіставне з обсягом, який треба провести на 10 км поточного ремонту. Відповідно, потрібно підготувати до роботи достатню кількість висококваліфікованих геодезистів, які можуть замінити одне одного незалежно від складності об’єкта. Ми провели ретельний відбір кандидатів і сформували рекордний штат геодезичної служби – 10 працівників. Більшість з яких безпосередньо працює на об’єктах у Дніпропетровській області».
Онищенко зазначає, що досвід геодезистів та унікальне для вітчизняного ринку технологічне оснащення «Автомагістралі-Південь» дозволяє виконувати роботи зі значно вищою якістю та швидкістю.
«Зараз ми відновлюємо ділянку автотраси М-04 від Дніпра у напрямку Кривого Рога. Для точного виконання робіт з фрезерування зношеного асфальтобетонного покриття на фрезу було запропоновано встановити локальну систему позиціювання, яка передбачає використання роботизованого тахеометра – як на автогрейдері. Таке технічне рішення, унікальне для українського ринку дорожніх робіт, зарекомендувало себе з найкращого боку. Якість фрезерування значно поліпшилася. І це теж – одна із запорук наших рекордів», – розповідає Олександр.
Колеги, ми чекаємо на ваші повідомлення-заявки на участь у конкурсі рекордсменів! Розкажіть, яких досягнень цього року досягнули ви особисто, ваш підрозділ, бригада, трудовий колектив.
Перед Новим роком журі конкурсу з керівників компанії визначить найкращих. Рекордсмени-переможці та призери конкурсу отримають цінні подарунки! А можливо – і кар’єрне підвищення!
Надсилайте ваші повідомлення на електрону адресу конкурсу record@automagistral.com.ua, або пишіть на нашій сторінці у Фейсбук. Обов’язково залишайте ваші контакти для того, щоб з вами могли зв’язатись журналісти прес-служби та з’ясувати деталі.
Разом – до нових перемог!