Розпочали ремонт дороги між пунктами перетину польського кордону на Львівщині

У Львівській області розпочали поточний середній ремонт автодороги О141003 «Мостиська – Краковець», яка з’єднує пункти пропуску через державний кордон між Україною та Республікою Польща «Шегині – Медика» та «Краковець – Корчова».

До виконання підготовчих робіт задіяно 20 дорожників та 10 одиниць техніки.

Надалі кількість працівників зросте удвічі, адже під час ремонту влаштовуватимемо два типи дорожнього одягу. Перший – на 5-кілометровій ділянці від Краковця у бік Мостиськ – передбачає фрезерування зношеного дорожнього покриття та укладання вирівнюючого шару покриття середньою товщиною 5 см та верхнього шару покриття товщиною 5 см із дрібнозернистої асфальтобетонної суміші типу А. На решті ділянки ремонту виконаємо розпушення асфальтобетонного покриття, виправлення профілю дороги з додаванням нового матеріалу – щебенево-піщаної суміші С-7 та влаштування вирівнюючого та верхнього шарів асфальтобетону. А в кожному селі, якими пролягає місцева дорога, також влаштуємо тротуари загальною протяжністю понад 8 км та автобусні зупинки.

Завершити відновлення автошляху включно із заходами з організації дорожнього руху плануємо до кінця поточного дорожньо-будівельного сезону.

Відновлення автошляху О141003 «Мостиська – Краковець» виконується у межах проєкту «Доступне українсько-польське прикордоння: спільні дії щодо модернізації дорожньої інфраструктури».  Дорога є надзвичайно важливою для західного регіону країни. Адже розвинена дорожня інфраструктура збільшує інвестиційну привабливість Львівщини та створює нові умови для економічної співпраці з країнами Європи. А для водіїв, які прямують до пунктів пропуску через державний кордон, час у дорозі між ними скоротиться щонайменше удвічі. Досі на це потрібно було не менше 40 хв.

Фінансову підтримку проєкту відновлення автошляху О141003 «Мостиська – Краковець» надає Європейський Союз за Програмою транскордонного співробітництва Польща — Білорусь — Україна 2014-2020.