Пілотний проєкт зі встановлення інноваційних систем вагового контролю наближається до фінішу!

Пілотний проєкт зі встановлення інноваційних систем вагового контролю наближається до фінішу!
Сьогодні розпочались асфальтні роботи на останньому пункті пілотного проєкту автоматичного зважування автомобілів у русі (Weight-in-Motion) – км 36+303 траси М-05 «Київ–Одеса». Влаштовуємо верхній шар зі щебенево-мастикової асфальтобетонної суміші товщиною 8 см. Роботи заплановано почергово на кожному із двох проїздів із необхідністю часткового обмеження руху транспорту на цей період.
Після завершення всіх дорожніх робіт спеціалізована компанія, що з нами в консорціумі, змонтує обладнання для ідентифікації , зважування, визначення габаритів та швидкості руху автомобілів. На фінальній стадії ми відновимо бар’єрне огородження, нанесемо дорожню розмітку та встановимо необхідні дорожні знаки.
Як ми вже розповідали, цей пілотний проект фінансується ЄБРР. У його межах передбачено влаштування шести комплексів Weight-in-Motion на дорогах навколо Києва.
Як зазначили в «Укравтодорі», в наступні роки в Україні можуть з’явитися близько 200 WiM-комплексів. «Автомагістраль-Південь» і надалі зацікавлена продовжувати участь у таких проєктах, адже сподіваємось, що масштабне впровадження системи WiM найефективніше запобігатиме передчасному руйнуванню доріг перевантаженим транспортом.